Güney Kore'den endişe verici haber

Koronavirüs salgını ile etkin mücadele eden ve vaka sayısını hızla kontrol altına alan Güney Kore'den endişe verici bir haber geldi. İyileşerek karantinadan çıkan 91 kişide yeniden Koronavirüs görüldü.

Güney Kore'den endişe verici haber

Koronavirüs salgını ile en etkin mücadele eden ülkelerin başında Çin ve Güney Kore geliyor. Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in (Muun Jae-in), resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ülke genelinde 27 yeni Covid-19 vakası tespit edildiğini ve vaka sayısının ilk kez 30'un altına düştüğünü duyurdu. Ancak ülkeden endişe verici bir haber geldi.

Güney Kore'de iyileşerek karantinadan çıkan 91 kişide yeniden koronavirüs tespit edildi. Yerel medya, haberi koronavirüs kontrol ve önleme merkezine dayandırdı. Bu kişilerin virüsü tekrar mı kaptığı, yoksa eski enfeksiyonun yeniden aktif hale mi geldiği belirtilmedi.

Antikorlu vakaların hastalığı başkalarına bulaştırmadığını düşünen uzmanlar, 91 hastada antikor olup olmadığını araştıracak.

Güney Kore hükümeti, karantina kurallarını ihlal edenlerin denetimini elektronik bileklikle yapmayı planlıyor. Seul yönetimi, karantinadaki 57 bin kişinin, akıllı telefonlarındaki takip programlarından kurtulmayı başarmaları üzerine bu kararın aldığını duyurdu.

ulusal.com.tr

koronavirüs Güney Kore