Savcı suç duyurusunda bulundu

Hatay'daki MİT TIR'ını aratamayan Savcı Özcan Şişman, suç duyurusunda bulundu. Savcı, "Görevi kötüye kullanmak ve tehdit" suçlamasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı, Hatay İl Jandarma Komutanı, emniyet yetkilileri, Hatay Valisi, İçişleri Bakanlığı yetkilileri, MİT mensuplarından şikayetçi oldu.

Savcı suç duyurusunda bulundu

"Devlet sırrı niteliğinde malzeme var" gerekçesiyle MİT'in TIR'ını aratamayan Adana Ceza Savcısı Özcan Şişman, suç duyurusunda bulundu

Arama krizini tutanağa da yansıtan Savcı Şişman, mahkeme kararı bulunmasına rağmen TIR'da arama yapılmasının engellendiğini vurguladı.

Savcı Şişman, şikayet dilekçesinde, MİT mensuplarının TIR'ı aratmadığını, kendisinin ısrar ettiğini, bunun üzerine İçişleri'nin devreye girdiğini ama kendisinin yine ısrarlı olduğunu vurguladı.

Savcı Özcan Şişman, bu esnada MİT görevlileri ve güvenlik güçleri arasında tartışma çıktığını, olayın çatışmaya varacak kadar büyüdüğünü belirtti.

Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı ve Hatay Valisi olay yerindeki jandarma ve polise "çekilin" talimatı verdi. Savcı Şişman kolluk güçlerinin çekilmesine rağmen arama ısrarını sürdürdü.

MİT personelinin izin vermediğini anlatan Özcan, gelişmeleri Hatay Cumhuriyet Başsavcısı'nı aktardığını ancak oradan da bir sonuç alamadğını ifade etti.

Şişman, TIR'ın bulunduğu bölgede sadece kendisi ve koruması kalınca arama kararını uygulayamadığını kayda geçirdi.

Şişman, "Görevi kötüye kullanmak, yargı kararının uygulanmasını engellemek, emre itaatsizlik, tehdit" suçlamasıyla Hatay Cumhuriyet Başsavcısı, Kırıkhan Başsavcısı, Hatay İl Jandarma Komutanı, emniyet yetkilileri, Hatay Valisi, İçişleri Bakanlığı yetkilileri, MİT mensuplarından şikayetçi oldu.

ulusalkanal.com.tr