Yıldırım: Türkiye-Almanya ilişkilerinde hassasiyetimiz belli

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya temasları kapsamında Alman Şansölyesi Merkel ile biraraya geldi. İki lider görüşme sonrası birlikte basının karşısına çıktı. Alman Şansölye "Deniz Yücel konusu büyük önem taşıyor." dedi. Başbakan Yıldırım ise "Hukuk devleti sınırları içinde yargılanıyor" karşılığını verdi. Başbakan, sahte fotoğraflarla "Afrin'de siviller vuruluyor" propagandası yapmaya çalışan bir gazeteciye de yanıt verdi

Yıldırım: Türkiye-Almanya ilişkilerinde hassasiyetimiz belli

Başbakan Binali Yıldırım, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Berlin'de biraraya geldi. İki Başbakan görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Merkel, konuşmasına Deniz Yücel davası ile başladı.

Başbakan Binali Yıldırım ise "Almanya bir hukuk devleti, Türkiye de bir hukuk devleti. Bu bağlamda yargılanmaları devam ediyor" dedi.

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'nin her ülke gibi kendi güvenlik çıkarlarını korumak durumunda olduğunu, bu bağlamda NATO içinde ABD ile yaşanan kriziden dolayı kaygılı olduklarını söyledi.

"Almanya ile ilişkilerimizin sağlıklı şekilde devam edeceğine inanıyorum" diyen Başbakan, Türkiye'nin hassasiyetlerini hatırlattı.

Başbakan Yıldırım, basın toplantısı sırasında sahte fotoğraflarla Afrin'de siviller öldürülüyor propagandası yapmaya çalışan terör örgütü PKK/YPG yanlısı bir gazeteciye ise sert tepki gösterdi.

ulusal.com.tr

angela merkel binali yıldırım