Berat Albayrak ABD'de borç peşinde! IMF-Dünya Bankası bahar toplantıları

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, G-20, Dünya Bankası ve IMF toplantıları için Amerika'da. İlk olarak JP Morgan'ın düzenlediği yatırımcı toplantısına katılan Bakan Albayrak, bir dizi görüşme yaptı. Albayrak'a Washington ziyaretinde Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da eşlik ediyor. Toplantılar 14 Nisan'a kadar sürecek

IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları başlıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomi zirvelerine katılmak için Amerika'ya gitti.

Türkiye'de beklentileri karşılayamayan reform paketi yabancı yatırımcılara anlatılacak.

Bir dizi görüşme planlanıyor. Ancak ilk toplantı dikkat çekti. Albayrak ayağının tozuyla JP Morgan düzenlediği toplantılara katıldı. 'Faiz lobisi' diye nitelendirilen kurumlarla bir araya geldi.

Albayrak, toplantının fotoğraflarını Twitter üzerinden paylaştı.

"G-20, Dünya Bankası ve IMF toplantıları için geldiğimiz Vaşington’da, birçok uluslarası fon ile yaptığımız görüşmelerin yanında JP Morgan‘ın düzenlediği yatırımcı toplantısında, 'Yapısal Dönüşüm Adımları' paketimiz ve yeni dönem ekonomi politikalarımızı anlattık."

Türkiye'yi Berat Albayrak'ın temsil edeceği IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları 12-14 Nisan'da Washington'da olacak. Albayrak'a ziyaretinde Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya da eşlik edecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın, organizasyon kapsamındaki G-20 Hazine ve Maliye Bakanları ile Merkez Bankası Başkanları Toplantısı'na da katılması bekleniyor.

Öte yandan Bakan Albayrak önemli temaslarda da bulundu. Irak Maliye Bakanı Fuad Hüseyin ile görüştü. İkili düzeyde ekonomik işbirliğini ele aldı.

Berat Albayrak'tan açıklama

Twitter hesabından paylaşım yapan Albayrak, "G20 Finans Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı’nda bir kez daha, Türkiye’nin küresel ekonomiyi tehdit eden risklere karşı tezlerini ortaya koyduk." dedi.

ulusal.com.tr

abd dünya bankası imf berat albayrak