Tayyip Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine tahammülümüz yok

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Amerika'dan bir kez daha "PYD'ye müsaade etmeyiz" mesajı verdi. CNN'e konuşan Erdoğan "Suriye’nin kuzeyini bir terör örgütüne vermek gibi bir eyleme müsaade etmemiz söz konusu değil, böyle bir yanlışı asla bağışlamayız" dedi. Brookings Enstitüsü'ndeki konuşmasında da Rusya'ya sıcak mesajlar veren Erdoğan, "Bölgede yaşanan sorunlar ülkelerimiz arasında işbirliğini zorunlu kılıyor" dedi.

Tayyip Erdoğan: Suriye'nin bölünmesine tahammülümüz yok

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Suriye’nin bölünmesine tahammülleri olmadığını belirterek, "Suriye’nin kuzeyini bir terör örgütüne vermek gibi bir eyleme müsaade etmemiz söz konusu değil" dedi. Erdoğan, CNN International televizyonunda gazeteci Christiane Amanpour'un gündeme dair sorularını yanıtladı.

Erdoğan, “Suriye’deki savaşla ilgili Amerika’nın yeterince üstüne düşeni yaptığını düşünüyor musunuz?” şeklindeki soru üzerine “Çok daha başarılı bir neticeyi bizim Irak’ta da, Suriye’de de alabilmemiz mümkün” dedi ve bu nedenle Türkiye'nin koalisyon güçlerinin bir parçası olmasını gerektiğini vurguladı.

"SURİYE'NİN BÖLÜNMESİNE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

Erdoğan "Bu koalisyon gücünün içinde yer almamız özellikle de Suriye'de oluşturulması gereken bir barış için, Suriye'nin bölünmemesi için... Suriye’nin bölünmesine bizim tahammülümüz yok. Suriye’nin kuzeyini bir terör örgütüne vermek gibi bir eyleme müsaade etmemiz söz konusu değil, böyle bir yanlışı asla bağışlamayız, bu konuda kararlığımız var. Ve Suriye halkı kendi geleceğini kendi iradesiyle belirlemelidir ve buna bir demokratik hareket olarak, demokrasiye inanmış ülkeler olarak o zemini hazırlamalıyız." şeklinde konuştu

Erdoğan, "Tam olarak hangi terör örgütünden bahsediyorsunuz? DAEŞ mi yoksa başka bir örgütten mi?" sorusu üzerine, "PYD, YPG aynı şekilde. DAEŞ’in böyle bir gayreti varsa -ki var, DAEŞ’e de müsaade etmeyiz. Bizim için iyi terör örgütü, kötü terör örgütü olmaz, bunların hepsi kötüdür, hangisi olursa olsun bunların hiçbirine müsaade etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Erdoğan Amerika temasları sırasında Brookings Enstitüsü'nde de bir konuşma yaptı. Konuşmasında Rusya'ya sıcak mesajlar veren Eroğan, "Bölgede yaşanan sorunlar ülkelerimiz arasında işbirliğini zorunlu kılıyor" dedi.

ulusalkanal.com.tr

türkiye suriye pyd tayyip erdoğan