Gazipaşalılar Selinus için eylemde

Selinus Antik Kenti için Gazipaşalılar ayakta. Antalya'nın Gazipaşa ilçesindeki antik kentin sınırlarındaki alan özel bir şahsa kiralandı. Yönetmeliklere aykırı şekilde alanda iş makinesi faaliyeti de başlatılmıştı. Gazipaşa Hepimizin Platformu öncülüğünde yurttaşlar, iş makinesinin girdiği alanda eylem yaptı. Antik kenti imara açmaya çalışanlara kırmızı kart gösterdi.

Gazipaşalılar Selinus için eylemde

Medeniyetlerin emanetine sahip çıkmak için ayağa kalktılar. Tahrip edilen yerde eylem yaptılar. Antik kenti imara açmaya çalışanlara kırmızı kart gösterdiler.

Antalya'nın Gazipaşa ilçesindeki Selinus Antik Kenti, bir süredir gündemde. Nedeni ise, kentin doğu yamacındaki yaklaşık 59 bin metrekarelik arazinin özel bir şahsa kiralandığının söylenmesi. Üstüne 3'üncü Derece Arkeolojik Sit Alanı olan araziye sondaj yapılması şartı da yerine getirilmeden iş makinesi girmişti. Duruma Gazipaşalılar oldukça tepkili...

Gazipaşa Hepimizin Platformu öncülüğünde yurttaşlar, iş makinesinin girdiği alanda eylem yaptı. Antik kenti imara açmaya çalışanlara kırmızı kart gösterdiler.

Salgın tedbirlerinin ön planda tutulduğu eylemde yurttaşlar, 'KALE’yi verirsen MAT oluruz', 'Bu KALE’ye gol atamazsın', 'Kale Kalemizdir', 'Sessiz Cennet Hepimizin' ve 'Kumdan Kale değil ki yıkasınız' yazılı dövizler taşıdı.

Gazipaşa Hepimizin Platformu Sözcüsü Mustafa Akkoca, alanın imara açılmasına karşı herkesi mücadeleye çağırdı.

Eylemde yurttaşlar, 'yapılaşmaya geçit yok' dedi.

ulusal.com.tr

antalya gazipaşa Selinus Antik Kenti