Almanya Başbakanı Merkel'den Türkiye açıklaması

Avrupa Birliği ekim ayında Türkiye'yi görüşecek. Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'nin geleceğine ekimde karar verileceğini söyledi. Merkel, Avrupa ülkelerini de Türkiye konusunda birlik olmaya çağırdı.

Almanya Başbakanı Merkel'den Türkiye açıklaması

Türkiye-Almanya ilişkileri her geçen gün daha da gergin bir hal alıyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel hergün Türkiye'yi hedef alan yeni bir açıklama yapıyor. Şansölye bu kez de Alman Federal Parlamentosu'nadaki konuşmasında Türkiye'yi hedef aldı. Türkiye'nin Avrupa Birliği macerasına ilişkin ekim ayında karar verileceğini söyledi.

"Almanya'daki Durum" başlıklı konuşmasında parlamenterlere seslenen Merkel, "Türkiye'nin hukukun üstünlüğünden hızla uzaklaştığını" yineledi. Merkel, Türkiye'de tutuklu bulunan Almanların endişe yarattığını söyledi.

Almanya Başbakanı, Türkiye ile gelecekteki ilişkiler konusunda Avrupa'nın birlik olması gerektiğini de vurguladı.

Avrupa Birliği'nden ise "Türkiye ile üyelik müzakereleri sonlandırılsın açıklamalarına" yanıt geldi. AB Dış İlişkiler Temsilcisi Federica Mogherini konuştu. "Seçim kampanyalarında söylenenlerin ötesine bakılması gerek" dedi.

"Üyelik müzakerelerinin kendi kriterleri var" diyen Mogherini, Müzakerelerin devam ettiğini belirtti. AB'nin Dış İlişkiler Temsilcisi, bazen Türkiye'nin Ortadoğu'da ve Akdeniz'de kilit bir oyuncu olduğunu unutma eğiliminde olduklarını da ifade etti.

Öte yandan Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, AB Gayriresmi Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacağını açıkladı. Estonya'nın başkenti Tallin'deki toplantı 7-8 Eylül'de olacak. Çelik, toplantı çerçevesinde Avrupa ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla bir araya gelecek.

ulusal.com.tr

almanya başbakanı merkel