'Öfke Günü'nde bilanço ağır: 2 Filistinli öldü, 767 kişi yaralandı

Amerikan Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararının ardından "Öfke günü" ilan eden Filistinliler sokaklara çıktı. İsrail polisi protestolara müdahale etti. Çatışmalarda 2 Filistinli hayatını kaybederken 767 kişi de yaralandı. Bölgede tansiyon yüksek. İsrail uçakları bir yandan da Gazze'yi bombalıyor. İsrail'in hava saldırısında aralarında çocukların da olduğu 25 kişi yaralandı

'Öfke Günü'nde bilanço ağır: 2 Filistinli öldü, 767 kişi yaralandı

"Öfke günü"nde bilanço ağırlaşıyor. Çatışmalarda 2 Filistinli öldü, çok sayıda kişi yaralandı.

Cuma namazı için Kudüs'teki El-Aksa Camii'nde binlerce toplandı. Gazze şeridi ve Batı Şeria'nın dört bir yanında protestolar düzenlendi. İsrail güvenlik güçleri göstericilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Ortaya ağır bir bilanço çıktı.

Rakamı Filistin Sağlık Bakanlığı açıkladı. Çatışmalarda 2 Filistinli'nin hayatını kaybettiği, 767 kişinin yaralandığı ve 743 kişinin de atılan gazlardan etkilendiği açıkladı.

İsrail ordusu toplam 30 noktada protestolar düzenlendiğini ve gözaltına alınanlar olduğunu duyurdu.

Bu fotoğraf ise büyük tepki çekti. İsrail askerleri tek bir kare ile adeta dünyaya rezil oldu. Görselde, 25'e yakın İsrail askeri, gözaltına aldığı Filistinli çocuğu gözleri bağlı bir halde götürüyor.

İsrail bir yanda da Gazze'yi bombalıyor. İsrail uçakları hava saldırısı düzenledi. Hedefte askeri hedeflerin olduğu öne sürüldü ancak çok sayıda çocuk yaralandı.

Hava saldırısıyla ilgili açıklamayı İsrail ordusu yaptı. İsrail uçaklarının Gazze'deki Hamas'a ait hedefleri vurduğu belirtildi.

Vurulan noktalar arasında Hamas'a ait eğitim kampı ve cephanelik olduğu iddia edildi. Filistin Sağlık Bakanlığı, hava saldırısında 6'sı çocuk en az 25 sivilin yaralandığını belirtti. Görgü tanıkları da yaralıların bölgedeki bir apartmanın sakinleri olduğunu anlattı.

Amerikan Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığı haberinin ardından perşembe gününden bu yanan İsrail, Gazze'ye hava saldırısı düzenliyor.

ulusal.com.tr

israil filistin Kudüs