Çoklu baro teklifi Meclis'te

Çoklu baroyu hedefleyen kanun teklifi, Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşülüyor. Teklifi eleştiren 20 baro başkanı Meclis'in kapısı önünde bekleme kararı aldı. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu 3 temsilcinin komisyona alınması için devreye girdi. Öneriyi komisyon kabul etti. Baro başkanlarının "hepimiz girmek istiyoruz" ısrarını sürdürdü. Ardından baro başkanları Ankara Adliyesi önünde açıklama yaptı. İşte dün geceden bu yana Ankara'da yaşananlar.

Çoklu baro teklifi Meclis'te

Kanun teklifi komisyondaydı, Meclis önü ise hareketliydi.

Çoklu baro kanun teklifi, Meclis Adalet Komisyonu’nda görüşülüyor. Toplantıda muhalefet partileri görüşlerini bildiriyor. PKK’nin siyasal uzantısı HDP’nin Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Metin Feyzioğlu bizi temsil etmiyor” dedi.

CHP’den ise 48 saat eleştirisi geldi. CHP Vekili Avukat Zeynel Emre, teklif tebliğ edildiği andan itibaren komisyona gelmesi için en az 48 saat geçmesi gerektiğini belirtti.

İyi Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da çoklu baro sisteminin paralel yapılanmaya neden olabileceğine dikkat çekti.

Görüşmeler devam ederken 20 baro başkanı Meclis’in Çankaya girişinde bir araya geldi. Başkanlar Adalet Komisyonuna girmek istediklerini kaydetti. Türkiye Barolar Birliği Metin Feyzioğlu devreye girdi.

Feyzioğlu, Ak Parti'nin 3 baro başkanının komisyona girmesini kabul ettiğini belirtti. Baro başkanları ise komisyona hep birlikte girmek istediklerini söyledi, öneriyi reddetti.

Baro başkanları bekleyişlerinin ardından Çankaya Kapı'dan ayrıldı. Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen baro başkanları pandemi gerekçesiyle ertelenen miting hakkında suç duyurusunda bulundu. Adliye önünde açıklama yapan Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan "Tarih aydınlık için mücadele edenleri yazar. Bu ülkede avukatlar var" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından avukatlar Meclis’e yürümek isteyince polis, biber gazı ile müdahalede bulundu.

ulusal.com.tr

meclis çoklu baro Meclis Adalet Komisyonu