Kentler sessizliğe büründü

Sokağa çıkma yasağı başladı. İçişleri Bakanlığı, 30 büyükşehir ve Zonguldak'ta uygulanacak kısıtlamaya ilişkin genelgeyi valiliklere gönderdi. Fırın ve eczanelerin iki günlük yasak boyunca açık olacağı belirtildi. Sokağa çıkma yasağı öncesi oluşan yoğunluk sabah saatlerinde yerini sessizliğe bıraktı.

Kentler sessizliğe büründü

Bu hafta sonu pazar gece yarısına kadar sokağa çıkmak yasaklandı.

Aralarında Ankara, İstanbul, İzmir'in yanı sıra Adana, Diyarbakır, Konya, Malatya, Mardin, Mersin, Trabzon ve Zonguldak illerinin il sınırları içerisinde sokağa çıkmak yasak ama bazı istisnalar var. Fırınlar ve eczaneler açık olacak. İçişleri Bakanlığı hafta sonu fırınların kendi araçlı personeli ve Vefa Sosyal Destek Grubu aracılığı ile herkese ekmek ulaştıracağını da açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da ayrıntıları anlattı.

Açık olacak kurum ve iş yerlerinde çalışanlar da istisna kapsamında...

Belirtilen istisnalar dışındaki tüm vatandaşlar evlerinde kalacak. Daha önceki genelgeler kapsamında düzenlenmiş olan seyahat izin belgeleri ise pazartesi günü geçerli olacak.

Sokağa çıkma yasağını duyan ise marketlere, bakkallara ve fırınlara koştu. İnsanlar kendilerini sokağa attı. Ortaya bu görüntüler çıktı.

Fırınlar marketler ve bakkallarda alışveriş yapanlar sokakları doldurdu. Dükkânların önlerinde ve benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu.

Emniyet ekipleri yaptıkları anonslarla halka telaş yapmaması ve sosyal mesafe kuralına uyması için uyardı. Ancak bu uyarılara rağmen insanlar alışverişe devam etti.

Sabahın ilk saatlerinde ise kentler sessizliğe büründü.

Koronavirüsle mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağının başlamasının ardından cadde ve sokaklar boş kaldı.

ulusal.com.tr

içişleri bakanlığı sokağa çıkma yasağı