Demirtaş'tan alkış açıklaması

Meclis Genel Kurulu'ndaki yemin töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta alkışlayan HDP'li Selahattin Demirtaş, o alkışın nedenini anlattı. HDP Eş Başkanı "O iradenin alkışlanması gerekiyordu. O'na oy verenler hırsız değil" dedi.

Demirtaş'tan alkış açıklaması

"Kimse alkışlamasa da alkışlardım." HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş, bu sözlerle Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı sıfatıyla okuduğu yemini neden ayakta alkışladığını açıkladı.

'Halkın iradesi ayakta alkışlanır' diyen Demirtaş, "Rakibim kazanmış kürsüde yemin ediyordu. Salonda hiç kimse alkışlamasaydı dahi ben alkışlardım" dedi.

HDP eş başkanı, Kılıçdaroğlu'nun; "O'nu en son alkışlaması gereken Selahattin Demirtaş'tır. Hangi gerekçeyle saygı gösterdiğini merak ediyorum." sözlerine yanıt verdi.

Alkışının gerekçesini "Erdoğan'ın kişiliğini değil, yüzde 52 oy veren iradeye duyduğum saygının ifadesi" sözleriyle açıklayan Demirtaş, "Adaletsiz olduğunu biliyoruz ama O'na oy verenler, aptal, geri zekâlı ya da hırsız değil halktır. Halkın iradesi ayakta alkışlanır. Ben yapmasaydım benim kişiliğime, siyaset anlayışıma ters olurdu." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

kılıçdaroğlu erdoğan demirtaş