Kılıçdaroğlu "Türk Milleti"nin olmadığı metin için "anayasa sürecinde görüşelim" teklifi getirdi

Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi, "Türk Milleti" kavramının olmadığı yeni milletvekili yemini ile ilgili AKP'ye teklif yaptı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “Anayasa değişiklik sürecinde görüşebiliriz” dedi. Genel Sekreter Gürsel Tekin de geçen dönem 4 partinin uzlaştığı maddeler arasında milletvekili yemininin değiştirilmesi de olduğunu hatırlattı.

Kılıçdaroğlu "Türk Milleti"nin olmadığı metin için "anayasa sürecinde görüşelim" teklifi getirdi

HDP'li Leyla Zana'nın milletvekili yemininden "Türk Milleti" kavramını çıkarmasına önce AKP destek verdi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin yemin içimize sinmiyor dedi.

AKP yeni yemin metnini de açıkladı.

"Türk Milleti" kavramının olmadığı yeni metne CHP yönetimi yeşil ışık yaktı. CHP Lider Kılıçdaroğlu'na yeni metinde "Türk milleti" yerine "Türkiye milleti" olabilir mi diye soruldu. Kılıçdaroğlu'nun yanıtı “Anayasa değişiklik sürecinde görüşebiliriz” dedi.

CHP'den bir açıklamada Genel Sekreteri Gürsel Tekin geldi. Tekin 4 partinin uzlaştığı 62 maddenin içinde yemin metninin değiştirilmesi de hatırlattı. Tekin, "4 siyasi parti olarak altına imza koyduğumuz 62 maddeyi hemen geçiriverelim. Bu tartışmaları da ortadan kaldırmış oluruz” dedi.

MHP ise yemin metninin değiştirilmesine karşı çıktı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Yemin metninde katiyen değişiklik olmamalı” dedi.

ulusalkanal.com.tr

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu