MEB'den 23 Nisan'da 100. Yıl Marşı

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 100'üncü yılı nedeniyle bir marş yayımladı. 23 Nisan için özel olarak bestelenen marş için klip hazırlandı. Çocukların Koronavirüs salgını nedeniyle evlerinde seslendirdiği kayıtlardan oluşan klibi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk kendi Twitter hesabından paylaştı.

MEB'den 23 Nisan'da 100. Yıl Marşı

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı 23 Nisan 1920'nin yüzüncü yılına özel marş hazırladı.

Koronavirüs tedbirleri nedeniye korodaki çocukların marşı seslendirmek için dahi evlerinden çıkmadıklarını, marşı evlerinde seslendirerek gönderdiklerini anlatan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hazırlanan kendi Twitter hesabından paylaştı.

Gazi Üniversitesi Müzik Bölümü Öğretim Üyesi Orkestra Şefi Doç. Dr. Mehmet Efe'nin bestelediği, sözlerini Şermin Yaşar ve Mehmet Efe'nin yazdığı 23 Nisan 100. Yıl Marşı'nın düzenlemesi Serkan Sönmez tarafından yapıldı.

Gazi Üniversitesi Müzik Bölümü, Hacettepe Devlet Konservatuarı, Prof. Dr. Mehmet Sağlam Ortaokulu, Ulubatlı Hasan Ortaokulu öğrencileri marşı evlerinde seslendirdi. Çocukların çekim ekipleriyle bir araya gelmemesi için cep telefonuyla çektiği görüntülerden oluşan klibin yönetmenliğini Zeynep Günay Tan yaptı.

Salgın nedeniyle bayramı YouTube kanalı ve bir internet programı üzerinden evlerinde canlı kutlamaya hazırlanan çocuklar, etkinliklerine Bakan Selçuk'u davet etti. Çocuklar daveti memleketlerinin şivesiyle seslendirdikleri videolarla yaptı.

Sanal ortamda gerçekleşecek etkinliğe 24 il ve Romanya ile Azerbaycan olmak üzere 68 okuldan 500 öğrenci katılacak.

Keyifli Okul Atölyem YouTube kanalı üzerinden de canlı yayınlanacak programda ney ve şiir dinletisi sunulacak, yarışmalar yapılacak, otizmli çocuklar ve dedeler şiirler okuyacak.

ulusal.com.tr

koronavirüs milli eğitim bakanlığı Türkiye Büyük Millet Meclisi 23 Nisan