Yerel seçim sonuçlarıyla ilgili AKP'den İstanbul iddiası

AKP İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, 'Teşkilatlarımız dün geceden beri teyakkuz halinde, hiç uyumadan tüm verileri tekrar gözden geçiriyorlar. İstanbul'da sonucu etkileyecek şekilde bu usulsüzlüklerden elimizde fazlasıyla mevcut. Biz bunu sandıklarda ispat etmeye hazırız' dedi

AKPİstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, 31 Mart yerel seçim İstanbul sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı. Şenocak, iki sandıktan örnekler vererek sandık sayım döküm cetveli ile sandık sonuç tutanakları arasında farklar olduğunu ileri sürdü. Şenocak ayrıca geçersiz oyların çoğunluğunun İstanbul'da kazandıkları 25 ilçeden gelmesine dikkat çekti.

Şenocak, sandık kurulunda ilk oy tasnifi esnasında tüm kurul üyelerinin huzurunda imzalanan sandık sayım döküm cetvelini anımsatarak “Bu sandık cetvelinde büyükşehir belediye başkan adayımız Binali Yıldırım bey 131 oy alıyor. Tüm işlemler bittikten sonra hazırlanan ve YSK sistemine bunun üzerinden giriş yapılan sandık sonuç tutanağı var. Binali Yıldırım'a yazdıkları oy sadece 1” dedi.

SANDIK NUMARALARINI AÇIKLADI

Şenocak, Ekrem İmamoğlu'nun “Elimizde tüm sandık sonuç tutanakları var” açıklamasına atıfta bulunarak “Bu arada dosya numarası 1212... Ekrem İmamoğlu dosya tutanağına bir baksın. 1212 No'lu sandık sonuç tutanağında Binali Yıldırım beyin aldığı 131 oy İmamoğlu'na yazılıyor. Şeffaflığa burada bakacağız” ifadelerini kullandı.

2004 No'lu sayım döküm cetvelinde de aynı durumunda yaşandığını belirten Şenocak “Burada Binali beyin aldığı oy 201. Buradaki döküm cetvelinde olan 201 rakamı sandık sonuç tutanağında Ekrem İmamoğlu'na yazılıyor. Binali beyin oyu kaç? Burada da 1” diye konuştu.

Şenocak şöyle devam etti: “Teşkilatlarımız dün geceden beri teyakkuz halinde, hiç uyumadan tüm verileri tekrar gözden geçiriyorlar. İstanbul'da sonucu etkileyecek şekilde bu usulsüzlüklerden elimizde fazlasıyla mevcut. Biz bunu sandıklarda ispat etmeye hazırız. Biz her seçimde kendi verilerimize dayanarak sonucu ilan ettik ve bugüne kadar yüzde 100 isabet oranıyla bunun resmi sonuçlarla örtüştüğünü gördük. Bizim sorumluluğumuz, vatandaşımızın iradesinin bir oy dahi olsa sandık sonucuna eksiksiz yansımasıdır.”

'GEÇERSİZ OYLAR KAZANDIĞIMIZ İLÇELERDEN'

Şenocak, İstanbul il genelinde geçersiz sayılan 319 bin oy olduğunu hatırlattı ve şunları söyledi:

“Bu geçersiz oyların büyük bölümü istanbul'da kazandığımız 25 ilçenin sandıklarına ait. Burada da partimizin bir haksızlıkla karşlılaştığını tespit ettik. Bu geçersiz oyların da sonucu değiştireceği aşikardır. Sonuca doğrudan etki edecek bir çok hatalı uygulamanın tespitini yapmış durumdayız. 10 milyon 560 bin 963 seçmenin olduğu İstanbul'da geçersiz sayılan 319 bin oy daha da önemli hale gelmektedir. Aynı durum bütün partiler için geçerlidir.

Elbette aslolan Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın kesin sonuçlarıdır. Biz demokrasiye inanan bu uğurda büyük bedeller ödemiş bir partiyiz.

Herkesi YSK'nın kesin sonuçlarını olgunlukla beklemeye davet ediyoruz. Biz başkaları gibi her seçim döneminde mızmızlanan hazımsızlıkla sağa sola saldıranlardan olmadık. Kimse bizim seçmenimizin iradesini korumamıza, şeffaf bir sonucun peşine düşmemize farklı anlamlar yüklemesin.

Biz sahadaki binlerce görevlimize, verilerimize güveniyoruz. İstanbul'da daha önce de ifade ettiğimiz gibi AK Parti ve sayın Binali Yıldırım kazanmıştır.

Sonuç ne olursa olsun saygı gösterecek, milletimizin tercihi başımızın üstünde diyeceğiz. Aynı olgunluğu tüm kesimlerden de bekliyoruz.”

ulusal.com.tr

istanbul AKP Bayram Şenocak