Barzani'den Erdoğan'a yanıt

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kerkük’le ilgili sözlerine yanıt verdi. Barzani, "Kerkük’te Kürdistan bayrağı hep vardı ancak bana göre konu olduğundan fazla büyütülüyor. Başka bir taraf Kerkük’ün geleceğine karar veremez” dedi.

Kerkük'e asılan Kürdistan flaması için bu ifadeleri kullanmıştı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan. Yanıt Irak Bölgesel Yönetimi Başbakanı NeçirvanBarzani'den geldi. Barzani "Kerkük’te Kürdistan bayrağı hep vardı ancak bana göre konu olduğundan fazla büyütülüyor" dedi.

"Peşmerge bu bayrak altında Kerkük’ü korudu" diyen Barzani, "Kerkük’te yaşayan etnik yapılar Kerkük üzerine karar vermelidir. Başka bir taraf Kerkük’ün geleceğine karar veremez" ifadelerini kuallandı.

Bayrak tartışmalarıyla ilgili bir açıklama da bayrak ve referandum konularını görüşmek üzere Bağdat’a giden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi heyetinden geldi.

Heyette yer alan Kürdistan Yurtseverler Birliği Politbüro üyesi Adnan Mufti, Kerkük’te Kürt bayrağının indirilmeyeceğini söyledi.

Mufti, "Bayrak kesinlikle indirilmeyecek. Bu yönde bir karar alınacaksa Kerkük İl Meclisi tarafından alınmalı. Sadece onlar böyle bir kararı verebilir" diye konuştu.

Mufti, Irak Parlamentosu'nun Kerkük'te Kürdistan bayrağının indirilmesi yönündeki kararı yanlış ve yasal bulmadıklarını da belirtti.

ulusalkanal.com.tr

erdoğan ırak barzani Başbakan neçirvan