AKP'de sonbahar mevsimi

"Erdoğan sonrası başbakanlık" tartışmalarıyla taht kavgasının yaşandığı AKP'de sonbahar mevsimi yaşanıyor. 27 Ağustos'taki olağanüstü kongrede tasfiye edilme beklenen isimler "yeni parti" için girişimleri hızlandırdı. Tasfiye edilmesi beklenen isimler, kurulacak yeni partinin il ve ilçe örgütlerinin oluşturulması için mesaiyi artırdı.

AKP'de sonbahar mevsimi

Köşk seçimi, AKP'de uzun zamandan beri süregelen krizin son dalgası oldu. 27 Ağustosa'taki kongrede oyun dışına sürülmesi beklenen isimler, "Yeni parti" girişimleri hızlandı.

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, Köşk seçimini kazanan Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, olağanüstü kongreyi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün görev süresine bir gün kala toplamaya karar vermesi üzerine, Çankaya ekseninde bir çok yerde toplantılar yapıldı. Toplantılarda "Erdoğan tasfiyede kararlı" tespiti öne çıktı.

Tasfiye tespiti üzerine çalışmalarına önceden başlanan "Yeni parti" için girişimler hızlandı. Özellikle Orta Anadolu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da Sanayi ve Ticaret Odaları yönetricilerine teklif götürüldü.

Aydınlık'a konuşan bir iş adamı, "Uzunca süredir girişimler sürüyordu. Bana da geldiler, bir yönetim oluşturmamı istediler. Ben de arkadaşlarla konuştum. Ciddi bir kıpırdanma var" dedi. İş adamı "Bu partiyi kim destekliyor" sorusuna da "Bize en yüksektekinin desteği tam. Ama başındakinin kim olacağı önümüzdeki gelişmelere bağlı" yanıtını verdi.

Hem AKP içinde hem de iş çevrelerinde dikkat çeken bir çok ismin de listede yer aldığı belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP Yeni Parti tasfiye