Görme engelliler yardım değil üretmek için destek istiyor

Görme engelliler yardım değil üretmek için destek istiyor. Altınokta Körler Derneği “Dünya Beyaz Baston Günü” kapsamında Ankara Güvenpark’ta buluştu. Görme engelli vatandaşlar, karşılıksız yardım yerine üretim sürecine katılmak istediklerini belirttiler.

Görme engelliler yardım değil üretmek için destek istiyor

Görme Engelli yurttaşlar Dünya Beyaz Baston Körler Bağımsızlık ve Güvenlik Günü’nde sorunlarını hatırlatmak ve beyaz bastonun kendilerindeki önemine vurgu yapmak için Güvenpark’ta bir araya geldi.

Görme engelliler adına Altınokta Körler Derneği Başkanı Avukat Süha Sağlam konuştu. Sağlam, engellilerle ilgili sorunların planlanması aşamasında söz ve karar sahibi olmak istediklerini vurguladı.

Son yıllarda engellilerle ilgili çeşitli yasalarda geriye gidişlerin başladığına dikkat çeken Sağlam, “Bu yasaların en önemlisi sakatlık yasası ve bakım ücreti alınmasına ilişkin yasadaki hükümlerdir ”dedi.

Beyaz bastonlarıyla alanlara çıkan görme engelli yurttaşlar “yollar engel beyaz baston rehber”, “biz engel tanımayız baston var elimizde” yazılı dövizler açtı.

HABER: AYKUT KARADAĞ

KAMERA: BARIŞ YURTERİ

ulusalkanal.com.tr