Avrupa Birliği'ni sert sözlerle eleştirdi

Vaka sayısının 50'yi aştığı Sırbistan'ın Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Avrupa Birliği'ni sert sözlerle eleştirdi. Avrupa dayanışma ruhunun olmadığını söyledi. Çin'in salgınla mücadelesini öven Vucic, "Çin'den, Sayın Xi'den bir kardeşi olarak yardım talep ediyorum. Bu ortamda yardım alabileceğimiz sadece onlar" dedi.

Avrupa Birliği'ni sert sözlerle eleştirdi

55'i aşkın vaka sayısı ile sert tedbirler alarak olağanüstü hal ilan edilen Sırbistan'da, futbol maçları iptal edildi. Yaşlı nüfusun evden çıkması yasaklandı.

Avrupa'nın dayanışmadan uzak olduğu söyleyen Vucic, çarpıcı bir açıklama yaptı. Karaborsadan fahiş fiyata solunum cihazı almak zorunda kaldıklarını da söyledi.

Vucic, Avrupa Birliği'ne yaptıkları yardım taleplerine dönüş olmadığını vurguladı, "Avrupa dayanışması sadece kağıt üzerinde" diyerek tepki gösterdi.

Maske ihtiyaçlarını ise Çin'den karşıladıklarını belirten Sırbistan Cumhurbaşkanı, Pekin'in Kovid-19'a karşı seferberliğini övdü.

Kovid-19'u "görünmez düşman" olarak niteleyen Vucic, Avrupa Birliği’nin üye olmayan ülkelere tıbbi malzeme ihracatına sınırlama getirmesine de tepkiliydi.

Virüs tedavisi gören kişiler asker gözetiminde korunacak. Karantina süresi 28 gün olacak. Doktorların tavsiyesi üzerine kendilerini izole etmeyen kişilerin üç yıla kadar hapisle cezalandırılacağı duyuruldu.

Ülkedeki durum üzerine basın toplantısı düzenleyen Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'den, Avrupa Birliği'ne sert eleştiriler geldi.

ulusal.com.tr

avrupa birliği Sırbistan