Suriyeliler ile ilgili karar verildi

Ankara'da yapılan güvenlik zirvesinden, Suriyelileri sınır dışı etme kararı çıktı. Sayıları 2 milyonu bulan Suriyelilerin ele alındığı geniş katılımlı toplantıda, suç işleyen Suriyelilerin sınır dışı edilmesi kararı alındı.

Suriyeliler ile ilgili karar verildi

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığındılar, asayiş olaylarının artmasına yol açtılar.

Sayıları 2 milyonu bulan Suriyelilerle ilgili Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay başkanlığında Cuma günü Ankara'da yapılan Güvenlik Zirvesinde alınan kararlar gün yüzüne çıktı.

Buna göre; dilencilik, cinayet, hırsızlık, fuhuş ve ikinci evlilikler gibi toplumsal dokuya zarar veren olaylara karşı önlem alınacak, çalışma hayatı ile ilgili düzenlemeler yapılacak.

Kamu güvenliğini bozan Suriyeliler sınır dışı edilecek. Dilencilik yapanlar ve kalacak yeri olmayanlar ise kamplara yerleştirilecekler.

Yerel yönetimler, işyeri açma ve çalışma izni almak isteyen Suriyelilere Türk vatandaşlarıyla aynı şartlar istenecek, Suriyeli çocukların okula gitmeleri ve Türkçe öğrenmeleri sağlanacak. Suriyelilere sağlık hizmeti verilmeye devam edilecek.

Bu tedbirlerin yanı sıra kamuoyuna Suriyelilerle birlikte yaşamanın kaçınılmaz olduğu yönünde bilgilendirmeler yapılacak.

ulusalkanal.com.tr