Kemal Kılıçdaroğlu: PKK, HDP'yi baraj altında bırakmak istiyor

Kurban Bayramı'nı Avrupa'daki seçmenleriyle birlikte geçiren Kemal Kılıçdaroğlu Hollanda'da PKK ve HDP'yle ilgili ilginç bir değerlendirmede bulundu. BBC Türkçe'ye konuşan CHP lideri PKK'nın gerçekleştirdiği eylemlerin, HDP'yi baraj altında bırakma amacı taşıdığını ileri sürdü.

Kemal Kılıçdaroğlu: PKK, HDP'yi baraj altında bırakmak istiyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa turundaki duraklarından biri olan Hollanda'nın Zaandan kentinde BBC Türkçe'ye özel bir mülakat verdi. Kılıçdaroğlu terör sorunu ile PKK ve HDP ilişkisi konusunda tespitlerde bulundu.

Kılıçdaroğlu 'na "Kürt hareketi içinde İmralı ve Kandil faktörünün de olması, çözümde muhatap sorunu yaratıyor mu sizce" diye soruldu. CHP lideri PKK eylemlerinin HDP'yi baraj altında bırakma amacını taşıdığını savundu.

Kılıçdaroğlu, "Bence bugün PKK'nın yaptığı terör eylemleri tamamen HDP'yi zor durumda bırakıyor. Ben şahsen HDP'nin baraj altında kalması gibi bir amacı taşıdığını düşünüyorum. Bir anlamda PKK'nın politikası, sarayın (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın) politikası ile paralel yürüyen bir politika olarak ortaya çıkmıştır" dedi.

Kılıçdaroğlu HDP'nin özerklik söylemlerinin barışa hizmet etmeyeceğini belirtti. Yapılması gerekenin AB özerlik şartnamesini kabul etmek olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, "Yapılması gereken orda AB'nin yerel yönetim özerklik şartını kabul etmektir. Yerel yönetimler özerklik şartı sadece Doğu için değil bütün Türkiye için, bütün yerel yönetimler için geçerli olacak. Bu şu anlama gelmiyor tabii; yerel yönetimler merkezi otoriteden tümüyle bağımsız olacaklardır. Hayır! Merkezi yönetime hesap vereceklerdir. Yerel yönetimlerin hem idari hem mali olarak güçlendirilmesi gerekiyor. dedi.

CHP lideri Kürt meselesinin çözüm adresinin meclis olduğunu yineledi. Kılıçdaroğlu "Bu sorun güvenlik önlemleri ile çözülmez. Sorunun çözüm adresinin de parlamento olması lazım. 12 Eylül darbe hukukunu ortadan kaldıracaksınız. Yüzde 10 seçim barajını ortadan kaldıracaksınız" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr