Sıra yurtsever komutanların tahliyelerinde

Vardiya Bizde Platformu'nun Eyleminde Ergenekon Davasından Tutuklu Bulunan Yurtseverlerin Özgürlüklerine Kavuşmasının Ardından "Sıra Tutuklu Komutanlarda" Denildi

Sıra yurtsever komutanların tahliyelerinde

Vardiya Bizde Platformu'nun 'sessiz çığlık' eyleminde bu hafta Ergenekon'da yaşanan tahliyeler kutlandı, sıranın Balyoz, Askeri Casusluk vb davalarında tutsak edilenlere geldiği vurgulandı. Tutuklu komutanlara derhal tahliye istenen eylemde ayrıca Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin kayınvalidesi Kübra Merey, Teğmen Çelebi'nin Ergenekon Davasında yaptığı savunmasının bir bölümünü Antalyalılarla paylaştı. Platformun eylemine İşçi Partisi, ADD, TESUD ve çok sayıda Antalyalı da destek verdi.

Acilen Tahliye Dediler

Platform adına bu haftaki sessiz çığlığı yükselten Gazi Yüzbaşı Orhan Güler, hukuk düzenin ülkeye yeniden egemen olabilmesi için vatansever güçlerle birlikte yürüttükleri adalet arayışının devam ettiğini belirterek, bu çabaların ilk neticesini verdiğini, artık çökmüş olan Ergenekon Davasında haksız ve hukuksuz tutuklanan yurtseverlerin serbest bırakıldığını söyledi. Şimdi sıranın kumpas kurularak, katakulli yapılarak yüzlerce şerefli Türk Askerinin tutsak edildiği Balyoz, Askeri Casusluk ve Gizli Belge gibi davalarda olduğunu dile getiren Güler, "Artık bu davlardan tutsak edilen kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının hapislerde tutulması mümkün değildir. Acilen tahliye edilmeleri gerekir" diye konuştu.

Sorumluluğu Olan Kurum ve Kuruluşlar Göreve Çağırıldı

Anayasa Mahkemesi'nden Balyoz ve Askeri Casusluk Davası sanıklarının bireysel başvurularını en kısa sürede değerlendirmesini talep eden Güler, Yargıtay'ın Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan Ceza Genel Kuruluna başvurmasını yada Adalet Bakanlığı'ndan bozma talebinde bulunmasını istedi. Güler, sorumluluğu olan bu kurum ve kuruluşları göreve çağırdı.

Teğmen Çelebi'nin Kayınvalidesi Kübra Merey de Eylemdeydi

Açıklamanın ardından Ergenekon Davası'ndan tutuklanarak, geçtiğimiz günlerde özgürlüğüne kavuşan Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin kayınvalidesi Kübra Merey, Teğmen Çelebi'nin Ergenekon Davasında yaptığı savunmasının bir bölümünü Antalyalılara okudu.

"Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Her şey Vatan İçin" sloganlarının yükseltildiği 'sessiz çığlık' eylemine İşçi Partisi, ADD, TESUD ve çok sayıda Antalyalı da destek verdi.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: İbrahim Koçak

ulusalkanal.com.tr