Biyonik kolla hayata tutundu

Kansere yakalandı, iyileşme sürecinde tam iki kez kalp krizi geçirdi. Dahası trafik kazasında kolunu kaybetti… Ama hayata küsmedi, küsmek bir yana yaşama dört elle sarıldı. Zübeyde Nisa Karabacak... Trafik kazasıyla sağ kolunu dirseğinin altından kaybetti. Takılan biyonik kol sayesinde artık kendi işini kendi yapabiliyor. Dahası hayata sımsıkı tutunuyor.

Biyonik kolla hayata tutundu

Zübeyde Nisa Karabacak.. Henüz 26 yaşında. Yaşadığı birçok olumsuzluğa rağmen yüzündeki gözlerindeki gülümse eksil olmuyor.

Karabacak 18 yaşındayken tiroid kanserine yakalandı. 5 yıl boyunca hastalıkla mücadele etti. Tedavi sürecinde 2 kez kalp krizi geçirdi. Açık kalp ameliyatı oldu. O, her hastalığın üstesinden geldi ve sağlığına kavuştu.

Tam iyileştim derken Gaziantep'te 21 Mart günü talihsiz bir kazada kolunu dirseğinin altından kaybetti. Ancak yine de hayata küsmedi.

Karabacak, protez kol taktırmak için internetten araştırma yaparken biyolojik kolun Türkiye'de de uygulandığını öğrendi. Firmalarla iletişime geçti.

İngiltere'de yaptırılan biyonik kol İzmir'e getirilerek uzmanlar tarafından takıldı. Maaliyeti ise 150 bin TL.

Genç kız, kolunu beyin gücüyle, düşünerek hareket ettirebiliyor. Hatta insanlarla tokalaşıyor, çay bardağını tutuyor, bilgisayar kullanıyor ve makyaj yapabiliyor.

ulusalkanal.com.tr