Putin telefonu Paşinyan'ın yüzüne kapattı

Ermenistan Başbakan'ı Paşinyan'ın "Moskova bize destek vermiyor" açıklamasından sonra Rusya devlet televizyonu ilginç bir habere imza attı. Rusya Devlet Başkanının resmi telekonferans görüşmelerini haberleştiren Rusya 1 kanalı, Paşinyan'in Putin'i telefonla aradığı o anları yayınladı. Haberde Putin'in, hem Paşinyan'dan hem de Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan gelen telefonları açmadığı bilgisi paylaşıldı.

Putin telefonu Paşinyan'ın yüzüne kapattı

Telefon çaldı. Hattın diğer ucunda Ermenistan Başbakanı Paşinyan vardı. Rus lider Putin telefonu açtı. Ancak görüşme çok kısa sürdü. Putin adeta telefonu Paşinyan'ın yüzüne kapattı.

Azerbaycan'ın Karabağ bölgesini işgal eden Ermenistan, yediği sert darbelerin ardından geri adım attı. Ermenistan ordusuna bağlı askerler beyaz bayrak çekti. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ise diplomasi için trafiğini hızlandırdı. Ancak sahadaki yenilgi masaya da yansıdı.

Paşinyan, Türkiye’nin tam destek verdiği Azerbaycan ordusu karşısında çaresiz kaldı. Putin’den yardım için telefon görüşmesi yapmak istedi. Ancak Putin, Paşinyan’ın telefon görüşmesi isteğini canlı yayında reddetti.

Paşinyan ile görüşmeyi reddeden Putin'in görüntülerini Rusya-1 televizyonu servis etti.

Yapılan yorumlarda Ermeni liderin "her gün her saat" Putin'i aradığı belirtildi. Rusya devlet başkanının Putin'in, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'dan gelen telefonları açmadığı bilgisi de paylaşıldı.

Gazetecilerin gözü önünde Paşinyan'ın telefonunu açarak, "Şu anda meşgulüm, konuşuruz" dedikten hemen sonra görüşmeyi sonlandıran Putin'in tavrı, oldukça ses getirdi.

Paşinyan, aldığı ret cevabından sonra sosyal medyada alay konusu oldu.

Erivan'da ise "Moskova bize destek vermiyor" tartışması yaşanıyor. Ermeni Başbakan'ın ise bu konudaki yorumu, Rusya önemli ve ana arabulucu, eylemleri bu çerçevede olması gerekiyor diyerek destek çağrıısında bulundu.

ulusal.com.tr

rusya fransa moskova Ermenistan