TSK’dan Kıbrıs’ta dev tatbikat

Türk ordusu dosta düşmana “Doğu Akdeniz’de biz de varız” mesajı verdi. Türk Silahlı Kuvvetleri Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde 2 gün süren Arama Kurtarma Tatbikatı”nı başarıyla tamamladı. Nefes kesen görüntülere sahne olan dev tatbikata hava ve deniz kuvvetleri en seçkin birlikleriyle katıldı.

Alevlere teslim olan gemilere müdahale edildi, denizin ortasında yardım isteyen kazazedeler için silahlı kuvvetler seferber edildi. Hava Kuvvetleri’nin en seçkin birlikleri de bu tatbikattaydı.

Türk Silahlı Kuvvetleri Kıbrıs'ta emelleri olan güçlere karşı “Doğu Akdeniz’de bizde varız” mesajı verdi.

Adını Kıbrıs'ta şehit olan Teğmen Caner Gönyeli'den alan Arama Kurtarma Tatbikatı başarıyla tamamlandı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’yla yapılan tatbikatın ilk aşaması karadaydı.

Senaryoya göre özel bir hava yolu şirketine ait yolcu uçağı dağlık araziye zorunlu iniş yapıyor. Arama kurtarma ekipleri de yardım talep eden uçağa müdahalede bulunuyor.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Tatbikatın ilk aşamasına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da katıldı.

2 gün süren tatbikatın sonraki aşaması ise denizde Gazimağusa açıklarında yapıldı. Özel harekat timleri metrelerce yükseklikten paraşütle belirlenen hedeflere tam isabetle atladı, uçaktan denize bot indirerek kazazedeleri kurtardı.

Deniz tatbikatını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Sibel Siber, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Atilla Demirhan ve yabancı ülkelerden gelen askeri gözlemciler izledi. Yabancı gözlemciler arasında İran, Pakistan, Kosova, Afganistan ve Katar yer aldı.

ulusalkanal.com.tr