F tipi müdür ihraç edildi!

Kumpas soruşturmalarının en önemli sorumlularından biri daha Emniyet'ten çıkarıldı. Eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Mutlu Ekizoğlu meslekten ihraç edildi.

F tipi müdür ihraç edildi!

Odatv, Şike, Ergenekon ve Balyoz operasyonlarının başındaki polis şeflerinden biri olan Mutlu Ekizoğlu meslekten ihraç edildi.

Mutlu Ekizoğlu, Aralık ayında yapılan "tahşiyecilere kumpas" soruşturması kapsamında gözaltına alınmış ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı. Ancak İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu Ekizoğlu'nu affetmedi. Ekizoğlu alınan karar sonucu meslekten ihraç edildi.

Ekizoğlu hakkındaki karar, "Yetkisini veya nüfuzunu kendisine veya başkasına çıkar sağlamak amacıyla veya kin ve dostluk nedeniyle kötüye kullanmak" suçundan alındı.

Ekizoğlu, 2009-2012 yılları arasında ise İstanbul Emniyet Müdürlüğünde Organize Suçlarla Mücadele ve Terörle Mücadele şubelerinden sorumlu müdür yardımcısıydı. Ekizoğlu'nun kumpas soruşturmaları sırasında basına belge ve fotoğraf sızdırdığı ortaya çıkmıştı.

Odatv, Şike, Ergenekon ve Balyoz operasyonlarını yöneten ekibin beyin takımı arasında yer alan Emniyet Müdürü Mutlu Ekizoğlu, daha önce yasa dışı telefon dinlemesi kayıtlarını arşivleme suçundan açığa alınmıştı.

ulusalkanal.com.tr

ihraç