Erdoğan ile Trump görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü. Görüşmede öne çıkan detay S 400 konusu oldu. İki lider 1 ay sonra Japonya'da düzenlenecek G 20 zirvesinde yüzyüze görüşme kararı aldı.

Erdoğan ile Trump görüştü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD başkanı Donald Trump telefonda görüştü. Görüşmenin detaylarını ise Twitter hesabından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun paylaştı.

"Görüşmede ikili ve bölgesel konuların ele alındığını" belirten Altun, "Cumhurbaşkanımız, Rusya'dan alınması planlanan S 400 savunma sistemi konusunda ortak çalışma grubu kurulması teklifini yinelemiştir." ifadelerini kullandı.

Altun, "Erdoğan ile Trump'ın 28-29 Haziran tarihlerinde Japonya'da düzenlenecek G20 zirvesinda yüzyüze görüşme konusunda anlaştıklarını" da kaydetti.

Görüşmeye dair Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise "İkili ticaretin artırılması, çelik vergisi ve S-400 konularının" ele alındığı bildirildi.

Yapılan yazılı açıklamada "Ticareti artırma arzusu, Türkiye'den alınan çeliğe uygulanan gümrük vergisinin yüzde 50'den yüzde 25'e indirilmesi kararı, Türkiye'nin planlanmış S-400 füze savunma sistemi satın alma süreci ve gelecek ay Japonya'nın Osaka kentindeki G20 Zirvesinde görüşmelere devam etme imkanı da dahil ikili ilişkiler ele alındı" denildi.

ulusal.com.tr

abd