Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Atatürk düşmanlığını itiraf etti

Daha önce ülkesinin gençlerine "Karabağ'ı biz aldık, Ağrı'yı da siz alacaksanız" diyen Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, bu kez Atatürk düşmanlığını ifade etti. Rus kanalına konuşan Sarkisyan, "Atatürk’ün mozolesine çelenk konulması bize acı veriyordu" dedi.

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Atatürk düşmanlığını itiraf etti

Rus televizyon programı “Pozner”e katılan Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Atatürk düşmanlığını itiraf etti.

Türkiye karşıtlığını her platformda açıklamaktan çekinmeyen Ermenistan Cumhurbaşkanı, "Sovyetler Birliği Dışişleri Bakanı Türkiye’yi ziyaret ettiğinde Atatürk’ün mozolesine çelenk koyması bize acı veriyordu” ifadelerini kullandı.

Sarkisyan, “Sovyetlerin yıkılmasından üzüntü duyuyor musunuz?” sorusuna ise “Ermenistan, yeni kurulmuş ve halkı soykırımdan geçirilmiş bir ülke olarak Sovyetler Birliği döneminde ancak kendine gelebildi. Kısa sürede birlik içinde önde gelen cumhuriyetlerden biri oldu” ifadelerini kullandı.

Sarkisyan “O yıllarda Sovyetler Birliği Dışişleri Bakanı Türkiye’yi ziyaret ettiğinde Atatürk’ün mozolesine çelenk koyması bize acı veriyordu. Çünkü o çelenk bizim adımıza da oraya konuyordu” dedi.

Sarkisyan 22 Nisan'da söylediği "Protokolleri Türkler onaylasaydı, her şey farklı olurdu" sözlerini de yineledi. Ermenistan Cumhurbaşkanı, "Protokollerden imzalarını çekmediklerini, Türkiye'nin onaylaması halinde kendilerinin de onaylayacağını" söyledi.

Sarkisyan geçtiğimiz yıllarda ülke gençliğine hitaben yaptığı bir toplantıda "Karabağ'ı biz aldık, Ağrı'yı da siz alacaksınız" demişti.

ulusalkanal.com.tr