Lavrov'dan ABD'ye Suriye uyarısı

PKK/PYD'ye silah takviyesi devam ederken, Suriye'de, işgalin neden olduğu ekonomik kriz de derinleşiyor. Temel sebep ise ülkenin doğal kaynaklarının ABD destekli PKK/ PYD'nin elinde olması. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaptığı açıklamada Amerika Birleşik Devletleri'nin Ortadoğu'da tehlikeli bir oyun oynadığını söyledi. ABD merkezli Delta Crescent Energy şirketi ve PKK arasında imzalanan anlaşmayı hatırlatan Lavrov, " uluslararası hukuk ilkelerinin ağır ihlalidir" dedi.

Lavrov'dan ABD'ye Suriye uyarısı

Amerika Birleşik Devletleri'nin PKK/PYD'ye silah sevkiyatı sürüyor. Bölgedeki petrol ve doğal gaz sahaları da terör örgütünün denetiminde. Ülkede, işgalin getirdiği ekonomik krizin ağırlığı daha yoğun hissediliyor. Rusya Dışişleri Bakanı, bölgede ABD'nin attığı adımlarla tehlikeli bir oyun oynadığını söyledi.

Rus Dışişleri Bakanı Sputnik'e verdiği röportajda bölgedeki son durumu değerlendirdi. Lavrov, ‘ABD'nin ayrılıkçı eğilimleri açıkça teşvik ettiğini’ açıkladı. Rusya Dışişleri Bakanı, bu sorunun sadece Suriye değil, komşu ülkeler için de ‘güncelliğini koruduğunu’ vurgulayarak ‘bölge için sonuçları felaket olabilir’ dedi

Sergey Lavrov'un gündeminde ABD'li Delta Crescent Energy şirketinin PKK/PYD ile yaptığı petrol anlaşması vardı. Sert sözlerle eleştirdi Lavrov.

Suriye Suriye Dışişleri Bakanlığı da daha önce yaptığı açıklamada, ABD ve PKK arasında imzalanan petrol anlaşmasını “tam teşekküllü nitelikli bir hırsızlık” olarak nitelendirmiş, "geçersizdir" demişti.

Amerika Birleşik Devletleri'nin terör örgütünü Suriye'de iktisadi olarak petrol anlaşması ile desteklemesi,ülkedeki ekonomik krizin hissedilirliğini üst boyutlara taşıyor.

Suriye halkı, doğal kaynakların ABD desteği ile PKK/PYD'nin elinde olmasının sonucu olarak, zor durumda. Kent merkezlerinde vatandaşlar, akaryakıt ve mutfak tüpü alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

ulusal.com.tr

rusya pkk suriye pyd Sergey Lavrov