Öcalan'ın ses kayıtları açılımın yasa dışı olduğunu ortaya koydu

Amerika ve AKP, "sözde Kürt koridoru" için Türkiye-Suriye sınırında son kışkırtmaları yapıyor, PKK ise 30 Mart sonrası özerklik hazırlığında. İşte tam bu süreçte, Abdullah Öcalan'ın ses kayıtları teker teker yayınlanmaya başladı. Kayıtlar, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın AKP eliyle ne kadar güçlendirildiğini de gözler önüne serdi.

Öcalan'ın ses kayıtları açılımın yasa dışı olduğunu ortaya koydu

Abdullah Öcalan'a ait ses kayıtları ve tutanaklar ard arda twitter'deki "ihanet süreci" adlı bir hesaptan yayınlandı. Öcalan'ın İmralı'daki diğer PKK hükümlüleriyle yaptığı görüşmeler ortaya çıktı. Kayıtlar, "çözüm, barış süreci" söylemleriyle yürütülen açılım gerçeğini, bir kez daha gözler önüne serdi.

Ses kayıtlarında Öcalan ve PKK'nın özerklik, federasyon ve bağımsızlık hedeflerinden vazgeçmediği görülüyor.

"Onlar fasa fiso... Öcalan diyor bağımsızlıktan vazgeçmiş, federasyondan vazgeçmiş, en son da demokratik özerklikten vazgeçmiş. Tam tersine, en uygulanabilir noktaya getirdik"

Öcalan, yayınlanan görüşme tutanağında ise özerklik hedefine ulaşmak için AKP ve MİT'ten isteklerde bulunduğunu anlatıyor.

"(...) Bir MİT Müsteşar Yardımcısı Kürt hareketinden olabilir mi. Seçimle iş başına gelen bir köy güvenlik birimi mesela. Belediyelere bağlı trafik polisi, zabıta, bekçi gibi. Türk Ordusu bünyesinde bir Kürt birimi niye olmasın? Devletle bütün bu konuları tartıştım. Belli bir uzlaşma düzeyi yakalanmış durumda"

Öcalan, görüşme tutanağında Suriye'deki özerk PKK kantonları için heyetle görüşeceğini ve bazı kararlar alınacağını da belirtiyor.

Ses kayıtlarında açılımın Apo'nun konumunu ne kadar güçlendirdiğini ortaya koydu.

"Tayyip boşu boşuna beni üçüncü adam olarak konumlandırması tesadüf değil. (...) Ben devlette önemli bir söz sahibi durumuna hızla geliyorum"

Öcalan, ses kayıtlarında ortak bir metin üzerinde anlaştıklarını söylüyor.

Söyledim ya tabi ortak bildiri tabi. Onlar sanıyorlar ki beni oyuna getirdiler imzalattık enayiye ben de dedim siz mahvoldunuz. Tek bir cümle bile orada bana yeterli. AKP benimle ortak imzalı bildiri yazmış.

Ses kayıtlarında görüşmelerin yasa dışılığına da vurgu var.

"Parlamento izni olmadan hepiniz vatana ihanet ile yargılanıyorsunuz. Elimizdeki en güçlü silah bu. (...) Adım adım Yüce Divan'a gidiyor. (...) Benim mektuplarımda yeni anayasa var. Peki bu büyük bir suç değil mi, Apo'ya MİT yeni anayasa yaptırıyor diyeceklerdir. Sadece benim mektuplarımda bununla ilgili 40 tane madde var. Düşünün her birisi de yasa dışıdır"

ulusalkanal.com.tr