Araban sarımsağı ekimine başlandı

Gaziantep'in coğrafi işaret tescilli Araban sarımsağında ekim zamanı geldi. Çiftçiler özenle sürdükleri tarlaları tohumla buluşturdu.

Araban sarımsağı ekimine başlandı

Gaziantep'in coğrafi işaret tescilli Araban sarımsağında ekim zamanı geldi.

Çiftçiler, özenle sürdükleri tarlalara Araban sarımsağının tohumlarını atmaya başladı.

GAZİANTEP'İN TESCİLLİ SARIMSAĞI AROMASI NEDENİYLE İLGİ GÖRÜYOR

UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği Gaziantep'in Araban sarımsağı, raf ömrünün uzunluğu ve aroması nedeniyle oldukça ilgi görüyor.

Araban, Türkiye'nin sarımsak ihtiyacının yüzde 30'unu karşılıyor.

Araban sarımsağının bir diğer dikkat çeken özelliği ise toprakta uzun kalması. Diğer sarımsak türlerinde dikim ile hasat arası 5 ay sürerken, Araban sarımsağında 9 ay sürüyor. Daha fazla toprakta kalarak daha fazla besleniyor.

Arabanlı sarımsak üreticileri, 9 ay boyunca gözü gibi baktıkları sarımsaklarını tüm pazarlara ulaştırıyor.

Araban Ovası'nda yer alan verimli topraklardaki sarımsak üretim alanları her yıl genişliyor. Bölgedeki tarım işçilerinin de ekonomisine böylelikle önemli derecede katkı sağlanıyor.

​Gaziantep Araban sarımsak