İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma yasağı açıklaması! 31 ilde yeni uygulama

Türkiye'nin yüzde 78'ini kapsayan 31 ilde uygulanacak olan 2 günlük sokağa çıkma yasağıyla ilgili denetimler üst seviyeye çıkarıldı. Polis ve jandarma birçok noktada uygulama yaptı. Sosyal mesafe ve maske zorunluluğu kurallarına uyulup uyulmadığı denetlendi. Kovid-19 sonrası boş kalan meydanlar ise uzaydan görüntülendi.

İçişleri Bakanlığı'ndan sokağa çıkma yasağı açıklaması! 31 ilde yeni uygulama

İçişleri Bakanlığı, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak 31 il valiliğine, talimat gönderdi. Polis ve jandarma yoğun denetim mesaisine girdi.

Yoğun alışveriş yapılan yerler, akaryakıt istasyonları ve duraklarda sosyal mesafe kuralı, maske zorunluluğu denetlendi.

Yasak kapsamında kapalı olması gereken market gibi iş yerleri ile açık olması muhtemel fırın, büfe, akaryakıt istasyonu içerisinde bulunan alışveriş alanları kontrol edildi.

Sosyal mesafe ihlallerinin olabileceği yerlerde, sosyal mesafeyi sağlayacak tedbirler alındı. Yasak 30 büyükşehir ve Zonguldak'ı kapsıyor.

Sağlık Bakanlığının sürekli vurguladığı "Evde kal" çağrılarına yurt genelinde uyuluyor. Tedbirler sonrası boş kalan meydanlar uzaydan görüntülendi.

Türkiye'de ilk Kovid-19 vakası görülmeden önce çekilen görüntülerin karşılaştırması yapıldı. Sokakların vakalar sonrası nasıl sessizliğe büründüğü gözlemlendi.

En çok nüfusa sahip olan mega kent İstanbul'da bile hareketlilik durma noktasına geldi.

ulusal.com.tr

# içişleri bakanlığı # sokağa çıkma yasağı # Denetim