Atambayev yeniden tutuklandı

Kırgızistan Bişkek'te ilan edilen olağanüstü hal kararının kapsam genişletildi. Ordu ve güvenlik güçleri Bişkek sokaklarına indi. Göstericilerin cezaevinden çıkarttığı eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, yeniden tutuklandı.

Atambayev yeniden tutuklandı

Kırgızistan'da olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından ordu ve güvenlik güçleri başkent meydanına çıktı. Eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev'in yeniden tutuklandığı açıklandı.

Son 5 gündür oldukça harektli olan Bişkek sokaklarında istikrarın yeniden sağlanması için birçok karar alındı. Onlardan biri de sokağa çıkma yasağı.

Eylemlerin tırmanmaması için saat 21: 00'den sabah 05: 00'e kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Komuta merkezinin başında ise Bişkek Komutanı Almaz Orozaliev, görev alıyor.

Göstericilerin cezaevinden çıkarttığı eski Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, yeniden tutuklandı. Atambayev, Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov'un istifa etmesini istiyor.

Ayrıca, her gün 18: 00 ve 09: 00 arası alkollü ürünlerin ve silahların satışına da yasak getirildi.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nden Kırgız halkına "şiddetten uzak durun" çağrısı yapıldı. Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, siyasi grupları ve Kırgız halkını tikrarın yeniden tesisi için hareket etmeye çağırdı.

Ülkede 4 Ekim'de yapılan seçimlerin sonuçlarını tanımayan 12 siyasi partinin taraftarları 5 Ekim'de eylem yapmaya başladı.

ulusal.com.tr

Kırgızistan bişkek