Öcalan'dan açılım mesajı!

İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşen HDP heyeti, yazılı bir açıklamayla Öcalan'ın açılım mesajını duyurdu. Açıklamada Öcalan'ın "Diyalog süreci yeni bir format altında ve yakın dönemde önemli bir pratikleşme aşamasına gelmiştir" dediği aktarıldı.

Öcalan'dan açılım mesajı!

İmralı'da PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşen HDP heyeti, görüşme ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

HDP Basın Birimi aracılığıyla yapılan açıklamada, Öcalan’ın mesajları iletildi. Açıklamada Öcalan'ın "Diyalog süreci yeni bir format altında ve yakın dönemde önemli bir pratikleşme aşamasına gelmiştir" dediği aktarıldı.

"Özellikle hükümetin bu ciddiyetle meseleye yaklaşması ve hız kazandırması hayati bir önemdedir. Artık somut adımlara büründürülmeyen hiç bir söylem pratik bir karşılık oluşturmayacaktır. Tam da bu aşamada gösterilecek ciddiyet ve titizlik bölgemizin önündeki yüz yılı kaosla mı, yoksa bereketli eşit ve adil bir demokrasiyle mi geçireceğine dönük bir belirleyicilik ihtiva edecektir"

Öcalan, yeni hükümetin bir an önce süreci başlatarak adımları atması gerektiğini söyledi. Hasta tutuklular meselesinin de çözülmesini istedi.

ulusalkanal.com.tr