Bahçeli'den Almanya çıkışı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya ile gerilime ilişkin konuştu. Bahçeli, "Gönül ister ki Türkiye ve Almanya arasında soğuyan ilişkiler süratle düzelsin ama Almanya'nın geri adım atmaya niyetli olmadığı görülüyor. Türkiye köle değildir. Almanya'nın Türkiye'ye aba altından sopa göstermesi hiçbir değerle örtüşmez" dedi.

Bahçeli'den Almanya çıkışı

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen MHP Lideri Devlet Bahçeli, Mescid-İ Aksa'daki müdahaleleri nedeni ile İsrail'e sert tepki gösterdi.

Bahçeli, "İsrail insanlık ve vicdan suçuna imza atmıştır." dedi. Bahçeli, İslam ülkelerini de yaşananlara tepkisiz kalmakla suçladı. Bahçeli, Türkiye'deki sinagoglara saldırılar ile ilgili de provokasyon uyarısı yaptı. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Almanya ile yaşanan gerilimle ilgili de, "Almanya sözde aktivistleri bıraksın teröristleri teslim etsin" değerlendirmesini yaptı. Almanya'nın tutumunu da eleştiren Bahçeli, "dostane ve yapıcı değil" dedi.

"ALMAN BAKAN SABIR GÖSTERMESE KAÇ YAZACAKTIR?"

"Türk milleti efendilik taslayanları, parmak sallayanları her zaman, her zeminde şaşkına çevirecektir. Haysiyetli ve şerefli bir millet olarak yaşayacağız. Bağımsızlıktan mahrum bir milletin uşaklık mevkiinden yukarı çıkması düşünülemeyecektir. Almanya ile gerilen ilişkileri bu çerçevede ele almak isabetli olacaktır. Büyükada'da gözaltına alınan daha sonra tutuklanan sözde aktivistler arasında bir Alman vatandaşının da bulunuyor olması, Türkiye-Almanya ilişkilerinde bir dedik daha açmıştır.

BUNLARIN BÜYÜKADA'DA NE İŞİ VARDIR?

Acaba toplanacak başka yer mi bulamamışlardır? Türkiye, yol geçen hanı mıdır? Bu artist ve aktivist makyajlı işbirlikçiler neye ve kime hizmetle görevlidirler. Almanya niye bu kadar asabidir? Hangi ilişki ağlarının açığa çıkmasından endişe duymaktadır. Madem ki Alman vatandaşının tutuklanmasından rahatızdır, o halde Türkiye'nin rahatsızlığı niye dikkate alınmamaktadır. Alman Bakan boyunu aşan laflar etmiştir. Yatırımlarının engellenmesi ile ilgili beyanat vermiştir. Bu Bakan sabır göstermese kaç yazacaktır. Almanya bugüne kadar terör örgütlerine kucak açmıştır."

"ALMANYA SÖZDE AKTİVİSTLERİ BIRAKSIN, TERÖRİSTLERİ ÖN ŞARTSIZ TESLİM ETSİN"

"Almanya'nın geri adım atmaya niyetli olmadığı gelişmelerle sabittir. Mevcut şartlarda Türkiye ile gümrük birliği anlaşmasının uzatılmasının tartışacaklarını söylemesi krize yeni bir boyut getirmiştir. Diyorum ki; elinizden geleni ardınıza koymayın. Türkiye köle değildir, icazetli değildir, tutsak hiç değildir. Almanya'nın politikaları yapıcı, tutarlı ve dostane değildir. Almanya sözde aktivistleri bıraksın, ülkesindeki teröristleri ön şartsız teslim etsin. Fazla laf gaf olacak, her gaf bir pot kıracaktır."

.

ulusal.com.tr

.

# mhp # devlet bahçeli # almanya