NATO Genel Sekreteri, Türkiye'ye geliyor

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, 8-9 Eylül tarihlerinde Türkiye’ye geliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve hükümet yetkilileriyle bir araya gelecek olan Stoltenberg’in ajandasında 15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişimi, Amerikan İsrail koridorunu kesen Fırat Kalkanı harekatı ve NATO Varşova Zirvesinin sonuçları var.

NATO Genel Sekreteri, Türkiye'ye geliyor

Fırat Kalkanı harekatı, darbe girişimi, NATO Varşova zirvesinin sonuçları ve bölgesel gelişmeler. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg( Cens Stoltınberk) ajandasındaki bu konularla Türkiye’de temaslarda bulunacak.

Stoltenberg Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile bir araya gelecek.

Açıklama Dışişleri Bakanlığından yapıldı. Açıklamada NATO Genel Sekreterinin FETÖ’cülerin hedefi olan Gazi Meclis’i de ziyaret edeceği belirtildi.

Amerikan İsrail koridorunu kesen Fırat Kalkanı Harekatının masaya yatırılacağı görüşmelerin IŞİD’in sınır hattından temizlenmesinin ardından yapılması dikkat çekiyor.

Temaslarda FETÖ tehdidi ve Amerika destekli 15 Temmuz darbe girişimi de ele alınacak. Stoltenberg’in gündeminde Polonya'nın başkenti Varşova'da yapılan NATO zirvesinin sonuçları da var. Zirvede AWACS gözlem uçağının Türkiye hava sahasında uçması kararlaştırılmıştı. Bu kapsamda uçaklar Türkiye'ye konuşlandırılmıştı. Uçtuğu hava sahasındaki her türlü istihbarat bilgilerini toplayabilen Uçaklar, bilgileri NATO karargahına aktarma özelliğine sahip. Varşova zirvesinde Afganistan’daki NATO varlığının da arttırılmasına karar verilmişti.

ulusalkanal.com.tr

türkiye nato