Son prova Danimarka ile!

A Milli Futbol Takımı, 9 Eylül'de İzlanda ile deplasmanda mücadele ederek başlayacağı EURO 2016 Grup Eleme müsabakaları öncesi, Danimarka ile özel maçta karşılaşacak.

Son prova Danimarka ile!

A Milli Futbol Takımı, Euro 2016 elemeleri öncesinde Danimarka ile özel maç yapacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Danimarka'da 3 Eylül Çarşamba günü oynanacak karşılaşmanın stadyum ve başlama saatinin daha sonra belirleneceği bildirildi.

Mayıs ayında açıklanan FIFA Sıralaması'nda 23. basamakta bulunan ve teknik direktörlüğünü Morten Olsen'in yaptığı Danimarka, tarihinde 4 kez Dünya Kupası Finalleri'ne katılmayı başardı. 8 sene de Avrupa Şampiyonası Finalleri'nde yer alan Danimarka, 1992 yılında Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Ay-yıldızlılar, 1995 yılında düzenlenen FIFA Konfederasyonlar Kupası'nın da sahibi olan Danimarka ile A Milli Takım düzeyinde 6'sı özel, 3'ü resmi olmak üzere toplam 9 kez mücadele etti. Danimarka'ya karşı 1 galibiyet alan milliler, 4 kez de mağlup oldu.

Diğer yandan, ay-yıldızlıların 3 Eylül'de Danimarka ile oynayacağı özel maç, Danimarka Futbol Federasyonu'nun bu sene 125'inci kuruluş yılını kutlamasından ötürü de ayrı bir önem taşıyor.