Dünyanın en büyük batık uçağına ilk dalış dünya şampiyonu Derya Can’dan

Aydın'da görkemli bir törenle denize batırılan, dünyanın en büyük uçak batığı Neopolis Kuşadası'na ilk dalış yapıldı. Dünya rekortmeni Derya Can dalış sırasında çektiği videoyu sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Dünyanın en büyük batık uçağına ilk dalış dünya şampiyonu Derya Can’dan

Dalış turizmini canlandırmak ve deniz canlılarının korunmasına katkı sağlamak amacıyla denize batırılan AIRBUS A300 tipi yolcu uçağına ilk dalış gerçekleştirildi.

54 metre uzunluğa ve 44 metre kanat genişliğine sahip uçak batığına ilk ziyaret, serbest dalışta dünya rekortmenliğini elinde bulunduran Derya Can tarafından yapıldı.

Uçak, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından özel bir uçak firmasına 270 bin lira ödenerek satın alındı. Daha sonra uçak 7 tırın yardımıyla Kuşadası'na getirildi.

İki aylık montaj çalışmalarının ardından dev yolcu uçağı, Şişme dubalarla desteklenerek, teknelerle batırılacağı alana yüzdürülerek çekildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birliklikte yerli ve yabancı yüzlerce turist uçağın batırılmasını izledi.

Uçağın denize batırılmasının ardından dünya rekortmeni Derya Can, uçağa dalışını gerçekleştirdi. Dalış sırasında görüntüleri sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Şampiyon dalgıç Derya Can, tüm dalış severleri de Kuşadası’na davet etti.

Haber: Onur Altınkaynak

ulusalkanal.com.tr