İşte savaş çıkartacak cephaneliğin sırrı...

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde yüklü miktarda uyuşturucu getirileceği ihbarı üzerine Metal Sanayi'ndeki bir işyerine baskın yaptı.

Uyuşturucu baskınında bir tır dolusu roket atar, füze, el bomba ve silah ele geçirildi. TIR'dan bin 200 roket başlığüı ele geçirildi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş da bu bilgiyi doğruladı.

Takibe alınan Konya plakalı TIR, sanayi sitesine gelince durdurulup uyuşturucu operasyonları için eğitilen köpeklerle arandı. TIR'dan adate cephanelik çıktı. TIR'da roket, füze, el bombası ve çeşitli çap ve markada silah ele geçirildi.

Peki, bu mühimmat nereye götürülecekti. Vali Coş'a bu soru da yöneltildi Vali mühimmatın Türkiye'de kullanılmayacağını açıkladı.

Cepanelik ve nereye götürüleceği ile ilgili Ulusal Kanal çok özel bilgilere ulaştı. Valilik kaynaklarından edindiği bilgiye göre; 1 TIR dolusu cepanelik Suriye'deki teröristlere gidecekti. Teröristler Adana ve Konya'daki silah fabrikalarına mühimmat siparişi verdi. Konya'daki parti Adana'ya birleştitilmek üzere getirildi. Birleştirme işlemi yapılırken de Adana Polisi tarafından baskın düzenlenedi.

Çevresinde geniş güvenlik önlemi alınan TIR, Şakirpaşa Polis Merkezi'ne götürüldü. TIR'ın burada boşaltılıp, silahların envanterinin çıkartılacağı belirtildi. TIR şoförüyle birlikte 9 kişi gözaltına alındı.

ulusalkanal.com.tr