ABD'de protestolar yayıldı!

Polis tarafından boğazı sıkılarak öldürülen Eric Garner olayı, bardağı taşıran son damla oldu. Amerika'nın dört bir yanında yüzlerce kişi polis şiddetine karşı yürüdü. California'da eylemcilre polisle çatıştı. Ülke geneline yayılan protestolarda gözaltına alınanların sayısı 300'ü aştı.

ABD'de protestolar yayıldı!

Amerika'da polis şiddeti sonucu art arda gelen siyahi ölümler halkı çileden çıkardı.

Polisin, siyahi Eric Garner adlı kişiyi boğazını sıkarak öldürmesi ve polisin yargılanmasına gerek görmeyen mahkeme kararı bardağı taşıran son damla oldu. Protestolar ülke geneline yayıldı. "Nefes alamıyorum" sloganları atan Amerikalılar, "siyahların hayatları da önemli", "polis şiddeti istemiyoruz", "adalet yoksa barış da yok" pankartlarıyla yürüdü. California eyaletine bağlı Oakland kentinde bazı göstericiler polisle çatıştı. New York, Chicago, Philadelphia ve Miami’deki eylemler ise olaysız sona erdi.

Protestolara sanatçılar da destek verdi. New York Polis istasyonu önünde toplanan sanatçılar, gözaltına alındığı sırada boğazı sıkılan ve hayatını kaybeden Eric Garner'ın yaşadıklarını tiyatral bir dille ifade etti.

New York'ta jüri kararının açıklandığı Çarşamba gününden bu yana süren eylemlerde ülke genelinde gözaltına alınanların sayısı 300'ü geçti.

ulusalkanal.com.tr