Mustafa Koç'la olan anısını anlattı

Mustafa Koç'la olan anısını anlattı

İstanbul'da kalp krizi nedeniyle ölen ve Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilen işadamı Mustafa Koç'un kabrine ziyaretçi akını var.

Çiçeklerle donatılan mezarda 24 saat nöbet tutuluyor. Koç'un annesi Çiğdem Simavi, halası Semahat Arsel ve kardeşi Ali Koç dün mezarlığa geldi ve dua okudu. Anne Çiğdem Simavi'nin, oğlunun mezarında gözyaşı döktüğü, hala Semahat Arsel'in yanında getirdiği Yasin-i Şerif'i okuduğu görüldü.

Sabah'ın haberine göre Mustafa Koç'un mezarını ziyaret edenler arasında, iş bulması için yardım ettiği Yakup Aslan da vardı. Aslan, Koç'la anısını şöyle anlattı:

"Hasta bakıcı olarak çalışıyordum ama işsiz kaldım. Altı ay iş bulamadım. Ölümünden bir hafta önce Etiler'de Mustafa Bey ve ailesini kahvaltı yaparken gördüm. Restoranın çıkışında bekledim. Ancak oradaki arkadaşlar 'Seninle muhatap olmaz' dediler. Ben de 'Neden, ben de insanım, o da insan' dedim. Çıkışta yanına gidip kendimi tanıttım. Koç ailesinin üniversite hastanelerine iş başvurusunda bulunmuştum. Onu söyledim. Bana yardımcı olacağını söyledi ve kartını vererek 'Git hastaneye kartımı göster, seni işe alırlar' dedi. Ben de yanından ayrıldıktan sonra otobüse bindiğimde Koç'un bana verdiği kartında bulunduğu cüzdanımı çaldırdım. İki gün sonra da ölüm haberini aldım. Benimle konuşmuştu, çok sıcakkanlı ve yardımsever bir insandı"

ulusalkanal.com.tr