“IŞİD ve PKK terörü NATO’yla değil bölge ülkeleriyle birleşerek temizlenir!“

İşçi Partisi Genel Sekreteri Dr. Serhan Bolluk, ABD Savunma Bakanı Hagel’in NATO Zirvesi ardından Türkiye yetkilileri ile görüşerek Türkiye’yi NATO’nun Ortadoğu’da oluşturacağı çekirdek koalisyona katma çabalarını ve ABD’nin Ortadoğu’daki gerçek amacını değerlendirdi.

İşçi Partisi Genel Sekreteri Dr. Serhan Bolluk, ABD Savunma Bakanı Hagel’in NATO Zirvesi ardından Türkiye yetkilileri ile görüşerek Türkiye’yi NATO’nun Ortadoğu’da oluşturacağı çekirdek koalisyona katma çabalarını ve ABD’nin Ortadoğu’daki gerçek amacını değerlendirdi. Bolluk’un açıklaması şöyle:

Galler’deki NATO Zirvesinin ardından alınan kararlar, başta Türkiye’ye olmak üzere, bölge ülkelerinin aleyhinedir.

ABD Savunma Bakanı Hagel, zirve sonrası Türkiye’ye gelerek, Genelkurmay Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı ile görüştü. Basına yansıyan bilgilere göre, IŞİD’e karşı yapılacak operasyonun içinde yer alan diğer NATO ülkelerinin yanında Türkiye’nin de çekirdek koalisyonun içinde aktif olarak yer alması dayatılıyor.

AKP Hükümeti ve Cumhurbaşkanı, her zamanki gibi ABD’yle aynı kaderi paylaşmaya heveslidirler.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise, “Çekirdek Koalisyon”a destek vererek, izlediği yolun AKP’nin ABD yanlısı politikalarını aratmayacağını bir kez daha ortaya koydu.

ABD, IŞİD’i bölgeden temizlemek için üç yıllık bir plandan söz ediyor. Irak’ı iki ayda “özgürleştireceğini” söyleyen ABD’nin IŞİD gibi bir terör örgütüne üç yıllık bir süre öngörmesi, ABD’nin gerçek planlarının ipuçlarını veriyor. IŞİD bahanesi ile bölgeye yerleşiyor. Bu Rusya’yı çevrelemek ve öncelikle Türkiye’nin olmak üzere İran, Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünü tehdit eden bir gelişmedir.

ABD planın en önemli ayağı PKK ile Suriye PKK’sı olan PYD’yi meşrulaştırmak, bölgede başat güç yapmaktır. Böylece AKP-PKK koalisyonu dayatılacak ve Türkiye bölge ülkelerinin üzerine sürülecektir. PKK ve IŞİD Amerika’nın kullandığı terör örgütleridir. ABD ve NATO ülkeleri PKK’yı güçlendirecek kukla Kürdistan planını hayata geçirecek bir tertip içindedirler.

Bu plan, asla başarılı olmayacaktır. ABD, bölgede ağır darbeler yedi. Suriye’de yenildi. İran, dimdik ayaktadır. Türkiye ise, BOP eşbakanlığının her türlü tertibine karşı Suriye’nin, Irak’ın üzerine sürülememiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri’ni bu yönde bir müdahale gücü olarak kullanma planı başarılamamıştır, başarılamayacaktır.

ABD’nin yapacağı en iyi şey derhal bölgeden elini çekmek ve ülkelerin iç işlerine karışmamaktır.

İşçi Partisi olarak, PKK ve IŞİD terör örgütlerini bölge ülkeleri İran, Irak, Suriye merkezi hükümetleri ile birleşerek temizlemeye söz veriyoruz. Özellikle Hükümeti ve CHP Genel Başkanını, ABD’nin bölgeye ilişkin planlarına alet olmamaya, IŞİD ve PKK terör örgütlerine karşı bölge ülkeleriyle birleşerek mücadele etmeye çağırıyoruz.

ulusalkanal.com.tr

pkk işçi partisi nato ışid