“Öcalan kendisine ne diyecek“

İşçi Partisi tarafından açıklanan Abdullah Öcalan’ın 1999 yılındaki sorgu görüntülerine BDP’den "Provokasyon" açıklaması geldi. Açılım süreci sabote edilmek isteniyor diyen Grup Başkanvekili Pervin Buldan "görüntüleri yaymanın hoş bir durum olmadığını" belirtti. Haftasonu Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı’ya gitmesi beklenen Buldan, Öcalan'ın görüntüleri değerlendireceğini söyledi.

“Öcalan kendisine ne diyecek“

İşçi Partisi'nin kamuoyuna açıkladığı Öcalan görüntüleriyle ilgili BDP'den açıklama geldi. Grup Başkanvekili Pervin Buldan görüntülerin "montaj" olduğunu iddia etti.

“Her kimse elinde kaset, belge, ses kaydı varsa hiç kes-yapıştır yapmadan her şeyi net olarak açıklar. Sayın Öcalan, uluslararası bir komployla getirilişinden beri "Sadece Türkiye’de değil Ortadoğu’da da değişimden, demokratikleşmeden bahsediyoruz" dedi. Bu tür ses kayıtlarını kırparak keserek alıp servis etmek çok hoş şeyler değil”

Amaç Öcalan’ı itibarsızlaştırmak diyen Buldan, açılım sürecinin sekteye uğratılmak istendiğini öne sürdü.

Hafta sonu İmralı adasına gitmesi beklenen Buldan, Abdullah Öcalan'ın görüntüleri değerlendireceğini söyledi.

“Haber kanallarından izlemiştir. Kendisi konuyu gündeme getirebilir. Zaten bu görüşmede kendisi 15 Şubat uluslararası komployla Türkiye’ye getirilişinin yıldönümü nedeniyle bir mesaj verecektir”

ulusalkanal.com.tr