Civelek'ten Selçuk'a tepki: EYT'nin adını değiştirmek havanda su dövmektir

Ulusal Kanal'da Halkın Ekonomisi programında gündemi değerlendiren Ekonomist Uğur Civelek, Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT sorununu ele aldı.

Civelek'ten Selçuk'a tepki: EYT'nin adını değiştirmek havanda su dövmektir

Aile, Çalışma ve Sostal Hizmetler Bakanı Selçuk'un EYT hakkında yaptığı açıklamaları değerlendiren Uğur Civelek, EYT'nin adının değiştirilerek bir çözüme ulaşılamayacağını anlattı.

Her ülkede aktüeryal dengede bozulmalar olduğunu belirten Civelek, ülkelerin bunun için önlemler almaya çalıştığını, emekli sayısının artışını kontrol altına almak için emeklilik yaşının yukarı çekildiğini söyledi.

Türkiye'de kimse 48 yaşında emekli olmak istemez çünkü ihtiyaçlarını karşılayamaz, diyerek ekonomik durumu gözler önüne serdi.

Civelek, "Emeklilikte Yaşa Takılanlar veya yaşı tutmayanlar adına istediğini koyun... Bu Türkiye'deki politikaların yanlış olduğunun tescil eden bir durumdur. Bunun adını değiştirmek havanda su dövmektir. Bakan demogoji yapmak için o koltukta oturmuyor" diyerek, soruna çözüm bulunamadığını anlattı.

Türkiye'de gelir dağılımının ağırlaşmasına vurgu yapan Civelek, bu sorunun büyümesine yeşil ışık yakıldığını ve sorunun sadece seyreldiğini de eleştirdi.

ulusal.com.tr

Emeklilikte yaşa takılanlar eyt uğur civelek