Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul soruşturması

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Kanal İstanbul ile ilgili soruşturma açıldı. Gerekçe olarak da İmamoğlu'nun Kanal İstanbul'a kamu kaynaklarını kullanarak karşı çıkması gösterildi. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada devletin egemenlik yetkisine kamu kaynakları ile karşı çıkmanın idarenin bütünlüğü ilkesine ve hukuka aykırı olduğu belirtildi.

Ekrem İmamoğlu'na Kanal İstanbul soruşturması

Kanal İstanbul projesine karşı çıkmak için kamu kaynağını kullandığı gerekçesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında soruşturma başlatıldı.

İmamoğlu hakkında açılan soruşturmayı ilk olarak İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener duyurdu.

Soruşturma kararını İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Sözcüsü Murat Ongun da doğruladı.

T.C. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından Sayın Ekrem İmamoğlu hakkında “Ya Kanal Ya İstanbul” “Kanal İstanbul'a Kimin İhtiyacı Var” afişleri ile ilgili olarak inceleme başlatıldığı tebliğ edilmiştir

Kısa sürede gündem olan soruşturma ile ilgili İmamoğlu'nun projeye karşı çıktığı için soruşturma başlatıldı yalanı ortaya atıldı.

Çok geçmeden İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından konu ile ilgili açıklama yapıldı. "İfade talep yazısında Sayın Ekrem İmamoğlu'nun Kanal İstanbul Projesi'ne kişisel olarak karşı çıkması sorgulanmadığı gibi bölücülük suçlaması da bulunmamaktadır" ifadeleri kullanıldı.

İmamoğlu hakkındaki incelemenin Kanal İstanbul'a karşı çıkması değil karşı çıkarken kamu kaynağı kullanılması gösterildi. İçişleri Bakanlığı açıklamasında "Devletin Egemenlik Yetkisi"ne ilişkin bulunan bir konuya kamu kaynağı kullanılarak karşı çıkmanın idarenin bütünlüğü ilkesine ve hukuka aykırı olduğu belirtildi.

ulusal.com.tr

istanbul büyükşehir belediyesi