Adana'da ücretsiz çamaşırhane

Adana'da Büyükşehir Belediyesi ile Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü iş birliğinde çamaşır yıkama merkezi açıldı. Çamaşırhane, gelir düzeyi düşük yurttaşlar ve göçmenlere yönelik ücretsiz hizmet verecek.

Adana'da ücretsiz çamaşırhane

Adana Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Gelir düzeyi düşük yurttaşlar ve göçmenlere yönelik ücretsiz hizmet verecek çamaşırhaneyi açtı.

Çamaşır yıkama merkezi, Belediye ile Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü iş birliğinde Şakirpaşa Mahallesi’nde açıldı. Açılış, salgın nedeniyle sınırlı sayıda katılımcı ile tedbirler ön planda tutularak yapıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, zor şartlara rağmen önemli hizmetler yaptıklarını vurguladı. “Hizmetlerimiz artacak. Batırılan Titanik’i yüzdüreceğiz.”diye konuştu.

Çamaşırhane ayda yaklaşık 800-900 kişiye hizmet verecek. Yıkama, kurutma, ütü hizmeti ile deterjan ve yumuşatıcı da vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek.

Salgın tedbirleri kapsamında yoğunluk oluşmaması için vatandaşlar önce bilgi alıp, sonrasında çamaşırhaneden faydalanabilecek.

ulusal.com.tr

adana Birleşmiş milletler