Çin Halk Kurtuluş Ordusu, 93. yılını törenle kutladı

Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun kuruluşunun 93'üncü yıldönümü törenle kutlandı. Çin bayrağı, Tian'anmen Meydanı'nda göndere çekildi. Orduya seslenen Çinli lider Şi Çinping, "Temel amacınız vatanı savunmak ve dünya barışını korumaktır." dedi.

Çin Halk Kurtuluş Ordusu, 93. yılını törenle kutladı

Bayrak göğe yükseltildi, yıllardır devam eden gelenek yerine getirildi. Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun kuruluşunun 93'üncü yıldönümüne özel tören düzenledi.

Günün ilk ışıklarıyla Tian'anmen Meydanı'nı dolduran askerler ulusal bayrak yükseltme görevini yerine getirdi. Beş yıldızlı kırmızı bayrağı Tian'anmen Meydanı'nda gödere çekti.

93'üncü yıla özel bir de video yayımlandı. Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Çinping, videoda orduya seslendi.

Şi Çinping, "Halk ordusunun tüm asker ve subayları aklınızda tutmanız gereken temel amacınız vatanı savunmak ve dünya barışını korumaktır" ifadelerini de kullandı.

Çin lideri, "Eğer Çin'de sosyalizm şimdiki kadar güçlü olmasaydı, eğer Çin Komünist Partisi'nin liderliği ve sistemi de tıpkı Sovyetler Birliği'ndeki gibi yıkılsaydı sosyalist hareket karanlığa gömülürdü. Marx'ın söylediği gibi sosyalist hareket sadece bir hayalet olarak kalırdı." dedi.

ulusal.com.tr

çin Çin Halk Kurtuluş Ordusu