Cemaatin beyin takımı ortaya çıktı

Sabah Gazetesi, F-tipi örgütü yöneten "Baş Yüceler Şurası"nın 12 imamını isimlerini açıkladı. Ergenekon operasyonlarından, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılmsına bütün kritik kararlar bu Şura'da alındı. İşte F-tipi örgütün örgütlenme şeması...

Cemaatin beyin takımı ortaya çıktı

F-tipi örgütü yöneten kozmik birim deşifre oldu. Cemaati, Başyüceler Şürası adlı 12 kişilik hücrenin yönettiği tespit edildi.

Sabah Gazetesi cematin kritik kararlarının alındığı gizli örgütlenmesini açıkladı. Habere göre Baş Yüceler Şurası adı verilen birim 12 imamdan oluşuyor. Şura'nın başındaki Mustafa Özcan.

Baş Yüceler Şurası, örgütün hiyerarşik yapılanmasında doğrudan Kainat İmamı olarak kabul edilen Fethullah Gülen'e bağlı. Ergenekon operasyonları, MİT Müstaşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağırılması ve 17-25 Aralık operasyonları gibi kritik kararlar bu Şura'da alındı.

Haberde Şura'nın başındaki Mustafa Özcan'ın imamları koordine ederek örgütü fiilen yöneten kişi olduğu vurgulandı. Şura'da yer aldığı belirtilen diğer imamlar ise; Şerif Ali Tekalan, İlhan İşbilen, Suat Yıldırım, Mehmet Ali Şengül, Erdoğan Tüzün, İsmet Aksoy, Bahattin Karataş, Hüseyin Kara, Ali Bayram, Abdullah Aymaz, İsmail Büyükçelebi.

Şura'nın hemen altında İcra Kurulu yer alıyor ve Şura'da alınan karar bu kurul tarafından uygulanıyor. Haberde; İcra Kurulu'nu, görüntüleri basına yansıdıktan sonra Amerika'ya kaçan Kozanlı Ömer kod adlı Hilmi Osman Özdil'in yönettiği ifade edildi.

Sabah Gazetesi, manşetten duyurduğu haberinde cemaatin İcra Kurulu'nda yer alan bir çok ismi de açıkladı. Buna göre, Genelkurmay İmamı olduğu belirtilen Doktor Ali Bayram, hem Şura'da hem İcra Kurulu'nda görevli.

Emniyet örgütlenmesini yöneten isimler de İcra Kurulu'nda etkin. Kimyacı Ersan ve Doktor Selman kod adlı imamlar, emniyet teşkilatındaki örgütlenmeden sorumlu. Fethullah sicilli eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek de Doktor Selman'a bağlı.

İcra Kurulu'nda medya örgütlenmesinden sorumlu imam Hidayet Karaca, yurt dışı örgütlenmelerinden sorumlu imam ise Doktor Ali Ursavaş.

Cemaatin örgütlenme şemasında; finans şurası, kıta imamları, bölge imamları, ülke imamları, müfettişler ve il imamları da Baş Yüceler Şurası'na bağlı faaliyet yürütüyor.

ulusalkanal.com.tr