Barzani’den konsolosluk baskını ile ilgili açıklama

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani, Musul'daki konsolosluk baskını ile ilgili konuştu. Barzani, Dışişleri yetkililerinin baskından yarım saat önce, konsolosluğun korunması için kendilerinden yardım istediğini belirtti.

Barzani’den konsolosluk baskını ile ilgili açıklama

Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani, IŞİD'in Musul'daki konsoloslukbaskınından önce konuyu Türk Dışişleri ile görüştüklerini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda konuşan Barzani, baskından yarım saat önce telefonda görüştükleri Dışişleri yetkililerinin, konsolosluğun korunması için yardım istediğini belirtti.

Barzani, "Dışişleri bizden konsolosluğu olası saldırılara karşı korumamızı istedi. Kendi mesajımızı başkonsolosa gönderdik. Onlar da o zaman durumlarının iyi olduğunu bize ilettiler. Sonra bütün olaylar yarım saat içinde meydana geldi. Olaylar, çok hızlı yaşandı. Bizimle iletişime geçselerdi o an bir şeyler yapabilirdik." dedi.

Dışişleri Bakanlığı ile sürekli irtibat halinde olduklarını söyleyen Barzani, "Bazı gelişmeler oluyor. Fakat bu hassas konunun basınla paylaşmasını uygun bulmuyoruz." diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

ırak Baskın musul barzani konsolosluk