"Allah rızası için operasyonu sonuna kadar devam ettirin bizi bu pislikten kurtarın"

PKK operasyonların devam ettiği ilçelerde halka saldırıyor. Mehmetçik de yurttaşları saldırılardan koruyor. Sur ilçesinde askerler, 7 kişilik bir aileyi güvenli bölgeye tahliye etti. Mehmetçik yürümekte zorlanan çocukları kucakladı, daha sonra da kek verdi. Yurttaşlarsa "Allah rızası için operasyonu sonuna kadar devam ettirin, bizi kurtarın" dedi

"Allah rızası için operasyonu sonuna kadar devam ettirin bizi bu pislikten kurtarın"

Bir elinde silahı, bir elinde Diyarbakırlı bir kız çocuğu... Başka bir karede ise mehmetçiği sarılıp öpen bir yurttaş. Ordu ile milletin kol kola olduğu bu görüntüler Diyarbakır'ın Sur ilçesinden.

PKK terörü nedeniyle zor günler yaşayan halkı asker güvenli bölgelere tahliye etti.

Oanlar ise kameralara yansıdı. Ayağında terliği olan küçük bir kız çocuğu engebeli yolda yürümekte zorlanınca mehmetçik onu kucakladı. 2 metre arkada yine aynı kareler. Yanlarında ise askerin verdiği güvenle yürüyen bir anne..

7 kişilik bir aile PKK tehdidinden kurtarılıp güvenli bir bölgeye götürüldü. Vatandaş tahliye sırasında mehmetçiğe teşekkür etti, sarılıp öptü.

Askerler de çocuklara kek ve meyve suyu verdi.

Mehmetçiğin eli her an tetikte. Vatandaş güvenli bölgeye taşınırken, çevrede bulunan çok sayıda asker önlem aldı.

Yaşlı bir vatandaş güvenlik güçlerine içini döktü.

Başka bir vatandaş ise askere "Biz bugüne kadar yüzleri maskeli 14-15 yaşlarındaki çocuklardan tokat yiyorduk. Bugüne kadar neredeydiniz? Allah rızası için operasyonu sonuna kadar devam ettirin, bizi bu pislikten kurtarın" diyerek, operasyonların sürmesini istedi.

ulusalkanal.com.tr

diyarbakır sur