Zekeriya Öz'ün gizli tanığına organize suç örgütü gözaltısı

İstanbul'da düzenlenen operasyonda İranlı uyuşturucu baronu ve organize suç örgütü lideri Naci Şerifi Zindaşti ve 9 örgüt üyesi yakalandı.

Zekeriya Öz'ün gizli tanığına organize suç örgütü gözaltısı

Adı Ergenekon tertibinde "gizli tanık Terazi" olarak geçen Naci Şerifi Zindaşti'nin suç örgütüne İstanbul'da operasyon yapıldı. Aydınlık'tan Irmak Mete'nin haberine göre, operasyonda Zindaşti ve 9 örgüt üyesi gözaltına alındı. Gizli tanık olduktan sonra tahliye edilen Zindaşti'nin aralarında geçen yıl öldürülen avukat Kudbettin Kaya'nın da olduğu bir dizi suikastla bağlantısı araştırılıyor.

İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele polisi, İranlı Naci Şerifi Zindaşti'nin lideri olduğu suç örgütüne İstanbul'da operasyon yaptı.

BÜTÜN SOKAKLARDA KAMERA

Operasyonlarda Naci Şerifi Zindaşti’nin de içinde olduğu 10 kişi gözaltına alındı. Zindaşti'nin yakalandığı adresteki kameralar dikkat çekti. Zindaşti'nin önlem için sadece kendi sokağını değil arka sokakları da izlediği görüldü. Şüpheliler sorguları yapılmak üzere emniyete götürüldü.

ÖZ'ÜN GİZLİ TANIKLARINDAN

Zindaşti 2007'de uyuşturucu kaçaklığı suçlamasıyla yakalanarak gözaltına alınmıştı. Ergenekon tertibinin mimarlarından, dönemin özel yetkili savcısı, günümüzün firari FETÖ şüphelisi Zekeriya Öz, Zindaşti'yi tahliye karşılığında gizli tanık yapmıştı. Zindaşti "Ergenekon hukukçular" olarak bilinen, Ergenekon davasında yargıyı etkilemeye teşebbüs suçlamasıyla açılan dosyada sanıklar hakkında Öz'ün talimatları doğrultusunda beyan verdi. FETÖ'yle işbirliği yaparak tahliye olan Zindaşti, dışarda kaçakçılık faaliyetlerini örgütün koruması altında sürdürdü.

2014'TE CİNAYETLER BAŞLADI

2014'ten sonra bir dizi cinayetle sonuçlanan bir olay yaşandı. Yunan polisi ve ABD Adalet Bakanlığı Uyuşturucu ile Mücadele İdaresi (DEA) 23 Haziran 2014'te ortak operasyonla 1.1 ton uyuşturucu ele geçirdi. Uyuşturucunun sahibinin Orhan Ünğan olduğu ve kendisini ihbar ettiğini düşündüğü Zindaşti hakkında ölüm emri verdiği iddia edildi. Bu olayın ardından Büyükçekmece'de 26 Eylül 2014'te lüks bir araca silahlı saldırı yapıldı. Zindaşti'nin kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve yeğeni Devrim Öztunç burada hayatını kaybetti. Daha sonra ifade veren Zindaşti hedefin kendisi olduğunu söyledi. Zindaşti kızının faillerini öldürmek için harekete geçti. Yurtiçinde ve yurtdışında tetikçiler için infaz emirleri verdi.

Arzu Şerifi Zindaşti'nin ölümüyle ilgili Orhan Ünğan'ın azmettiricilikle suçlandığı dava açıldı. Davada Ünğan'ın avukatlığını, Zindaşti'nin Ergenekon hukukçular dosyasında verdiği ifade üzerine sanık olan Kudbettin Kaya üstlendi. Avukat Kaya, duruşmada "Bu dava basit bir cinayet davası değil. Başka hesapların görüldüğü bir dava" diyerek öldürülebileceğini söyledi. Kudbettin Kaya, 31 Ekim 2017 gecesi Yeşilköy'de bir restoranda silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

'METİN TOPUZ'LA TELEFON GÖRÜŞMELERİ VAR'

Orhan Ünğan da geçen yıl yargılandığı davada mahkemeye verdiği dilekçede Zindaşti'nin ABD Başkonsolosluk çalışanı ve FETÖ şüphelisi Metin Topuz'la irtibatlı olduğunu öne sürdü. Zindaşti'nin 2009'da Maltepe Cezaevindeyken DEA yetkilileriyle bir görüşme yaptığını, gizli tanık olursa serbest bırakılacağı vaadinde bulunulduğunu belirtti. Görüşmeyi Metin Topuz'un ayarladığını söyleyen Ünğan "Topuz ile Zindaşti, 2006-2014 arasında sürekli iletişim halindeydi. Topuz'un yakalandığı sırada üzerinden çıkan Blackberry marka kripto telefonda Zindaşti'nin de numarası mevcuttur" iddiasında bulundu.

Zindaşti'yi gözaltına alan Organize polisinin işlenen cinayetler ve Zindaşti'nin FETÖ ve Metin Topuz'la olan bağlantısını araştırdığı öğrenildi.

Zekeriya Öz